Al voltant de 250 atletes participaran en la I Cursa Badia de Roses

I Cursa Badia de Roses

Un moment de la reunió entre els representants del Club Ätletisme Roses i el voluntaris que col·laboraran en l'organització de la I Cursa Badia de Roses

Una cursa organitzada pel Club Atletisme Roses i que consta de dues proves, una de 5.000 metres i una altra de 10.000

I Cursa Badia de Roses
Un moment de la reunió entre els representants del Club Atletisme Roses i el voluntaris que col·laboraran en l’organització de la I Cursa Badia de Roses

Uns 230 atletes han formalitzat la seva inscripció abans de la finalització del termini, que era ahir a les 10 de la nit, per participar en la I Cursa Badia de Roses, prova de caràcter competitiu a la vegada que solidari, ja que una part del donatiu de les inscripcions anirà a benefici de l’Associació Tramuntanets.
Uns 120 s’han apuntat per córrer la cursa dels 5 km i uns 110 a la de 10.000 metres, que si s’esgoten les 50 inscripcions posarà a disposició demà dia de la prova, la I Cursa Badia de Roses podria comptar fins a 280 atletes participants, “un èxit, per ser la primera vegada l’hem de considerar així el nombre d’inscrits”, va afirmar Pere Sastre, president de l’entitat que organitza la I Cursa Badia de Roses, el Club Atletisme Roses. Un èxit tot i que Sastre afirma que “nosaltres ens havíem marcat la xifra d’arribar als 500 inscrits”, però reconeix que “era fer volar coloms tractant-se de la primera edició”.

Ahir al vespre l’organització de la cursa va mantenir una reunió amb els voluntaris de l’Associació Tramuntanets, de FADIR i d’altres que a títol personal col·laboraran per a que la I Cursa Badia de Roses sigui tot un èxit.

La cursa s’iniciarà a les 10 del matí des del Port Esportiu per als atletes de la de 10.000 metres i 10 minuts més sortiran els de la de 5.000, destacant que una part del recorregut transcorrerà per l’Aviunguda de Rhode, la qual estarà tallada des de primera hora del matí fins a les 11:30 aproximadament. “Hem donat un temps de 45 minuts per fer la de 5.000 metres i d’1 hora i mijta per la de 10.000, temps de sobra per finalitzar totes dues proves”, ha manifestat Sastre, per tant abans de les 12 del migdia ja estarà obert el vial més transitat de Roses en quan a la circulació de vehicles.

Totes dues curses sortiran des del Port Esportiu per agafar l’Avinguda de Rhode en direcció a Figueres, sortiran a la C-260 per anar pel lateral d’aquest vial. Els participants de la cursa de 5.000 i trencaran a l’Avinguda Salatar per anar agafar el passeig marítim i tornar al port. Just a l’alçada de la Rambla Riera Ginjolers tornaran agafar l’Avinguda de Rhode per finalitat a l’entrada del port esportiu.

En canvi, el atletes de la 10.000 metres aniran fins al rotonda del Caprabo, enfilaran el camí que hi ha per anar a Santa Margarida per sortir a El Rancho, passaran per davant el Mercadona i aniran fins tot just abans d’arribar a Nàutic Center, on giraran cap avall per anar un altre cop fins al carrer de El Rancho, agafar la rotonda fins a Porto Simona, donar una volta pel Canal passant per davant el Càmping Salatà, i després tirar en direcció al passeig marítim per fer, ja, la mateixa ruta que els atletes de 5.000 metres.