Votar per a que guanyi la democràcia

Eleccions autonòmiques del 21 D

Rosincs i rosinques exercint el seu vot al Teatre Municipal de Roses

Els portaveus dels partits de l’Ajuntament de Roses amb representació al Parlament de Catalunya consideren que la seva candidatura ha de guanyar per a que guanyi la democràcia

Eleccions autonòmiques del 21 D
Rosincs i rosinques exercint el seu vot al Teatre Municipal de Roses

PDeCAT com a Junts per Catalunya, ERC, PSC, PP i Ciutadans són els partits polítics de l’Ajuntament de Roses que tenen representació al Parlament. I hem volgut copsar l’opinió dels portaveus d’aquestes forces polítiques al respecte d’aquest dia d’eleccions. I gairebé tots, ja sigui membres de partits constitucionalistes com independentistes han coincidit en assenyalar que és important votar avui per a que guanyi la democràcia.

La primera en voler exercir el seu dret a vot ha estat la portaveu del PSC a l’Ajuntament de Roses, Olga Simarro, però finalment l’han comunicat que no ho podrà fins que a última hora pel fet de ser interventora. Simarro, però ha expressat, que aposta “per a que guanyin els partits constitucionalistes”, tot i que ha predit que “no hi haurà una majoria absoluta i guanyi qui guanyi haurà de pactar”.

Així, el primer en exercir el seu dret a vot ha estat el portaveu de Ciutadans, José Manuel Álvarez, que ho ha fet al col·legi Narcís Monturiol a les 10 del matí. Álvarez també espera com Simarro que guanyi la proposta dels constitucionalistes perquè, ha afirmat, “després de tants anys a la deriva tothom s’ha adonat que s’ha de votar per assolir un canvi. Un canvi per a que guanyi la coherència i la democràcia, i l’Inés Arrimades és la solució per acabar amb aquesta deriva que portem”.

I de democràcia ha parlat el portaveu del PDeCat a Roses, Marc Danés, en afirmar després de votar a l’institut Cap Norfeu que “avui és un dia per a que els demòcrates puguin votar, no lliurament perquè les circumstàncies no permeten que tothom ho pugui fer, i esperem uns resultats que donin com a guanyador, abans que independentistes o constitucionalistes, a un partit que creu en la democràcia davant dels que creuen en l’autoritarisme i la dictadura per poder tirar endavant els projecte de país”.

I el portaveu d’ERC a Roses, Joan Plana, ha exercit el seu vot al Teatre Municipal desitjant que els resultats d’aquestes eleccions “siguin positius per a la democràcia, per al poder de la gent que està en contra de la repressió, de l’autoritarisme i del 155 i, per tant, es pugui formar un govern independentista que segueixi endavant en la construcció de la república”.

El portaveu del PPC de Roses, Manel Escobar, per motius laborals, encara  no ha pogut el dret a votar, ja que treballa fora de Roses, i aquest mitjà no ha pogut contactar per poder copsar la seva opinió sobre les eleccions més importants pel futur de Catalunya.