Vuit avis de Roses debuten avui en el món de l’espectacle

Els components de Jubi Teatre

La companyia Jubi Teatre, formada per un grup de 8 jubilats, alegres i atrevits de Roses pujaran avui, per primer cop a la seva vida a dalt d’un escenari. Ho faran al Teatre Municipal de Roses per representar un sainet i una obra

Els components de Jubi Teatre
Els components de Jubi Teatre

Tenen entre 68 i 80 anys. Són jubilats, són de Roses, són alegres i, sobretot, són atrevits. Tan com pujar a dalt d’un escenari a fer teatre. La “culpa” de tot això ho té un altre rosinca, la Fina Puigdomènech, que els ha dirigit en la seva primera experiència teatral “sí feia molt de temps que volia fer dues obres teatrals amb gent gran, la primera Tots bojos per una torre i la segona El fotògraf, tot i que, en realitat, aquesta darrera és un sainet”.

I gairebé dos anys va estat la Fina, intentant convèncer als jubilats dels casals de la gent gran perquè s’animès  a fer teatre “però no hi havia manera, fins que a la primavera de l’any passat amb l’ajuda de la meva sogra vam aconseguir fer un grupet, primer, de 6 persones i finalment de 8”.

I a l’octubre la Fina va començar a treballar amb Jubi-Teatre, que així és com s’anomena aquesta companyia d’actors teatrals jubilats. El treball es va composar, en un primer lloc, de reunions amb els actors per explicar-li els beneficis per a la seva salut de fer aquesta activitat. Després es va passar a fer tallers de teatre perquè es desinhibissin i, finalment a assajar les obres que representaran avui. L’actuació dels avis dalt de l’escenari durant els assajos ha estat, segons la Fina “una passada, vam començar que tots érem “novatos”, perquè jo mai havia dirigit adults, sempre a mainada, i l’experiència ha estat molt enriquidora, hem fet pinya i jo he après molt d’ells. A més,  l’obra ha quedat molt bé”.

El resultat dels assajos, que com diu la Fina ha quedat molt bé, es podrà comprovar aquesta tarda a partir de les 18 hores, on, Madrona Sala, Angelina Ballesta, Mª Teresa Carreras (Mont), Simon Casanovas, Esther Gotanegra, Miquela Clar, Andreu Mindan i la Joaquima Lliuró, sota la direcció de Fina Puigdomènech representaran primer el sainet El fotògraf i després Tots bojos per una torre.

Una tarda-vespre teatral que estarà guarnida per les actuacions de la Coral de la Casa del Mar i la Coral La Flauta Dolça del Casal del Pescador.

La Madrona, l’Angelina, la MªTeresa, en Simon, l’Esther, la Miquela, l’Andreu i la Joaquima repetiran funció demà divendres a les 20:30 hores. En aquesta ocasió acompanyats per l’actuació de la Coral Infantil del Centre Escolar Empordà.

Assitir a l’estrena de Jubi Teatre és totalment gratuït.