Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Vuit càmpings gironins guardonats a Utrecht com els millors d’Europa per l’ANWB

Associació de Càmpings de Girona
Els representants dels càmpings de Girona a Utrecht

Els càmpings gironins han rebut més distincions que mai per part de l’associació automobilística de referència als Països Baixos 

Els càmpings de les comarques gironines refermen el seu lideratge internacional després que vuit establiments de la demarcació -un més que l’any passat- han estat guardonats amb el Top Camping 2023 per part de l’ANWB que els ha atorgat cinc estrelles, segons la classificació d’aquesta associació automobilística de referència als Països Baixos. L’entrega dels guardons s’ha dut a terme aquest dimecres al vespre durant una cerimònia celebrada a Utrecht, en el marc de la fira Vakantiebeurs,  a la qual ha assistit el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra; el diputat de la Diputació de Girona i vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat; i empresaris, directius i gestors de càmpings.

Els càmpings gironins guardonats amb el Top Camping 2023 són: Laguna, de Castelló d’Empúries; Les Medes, de l’Estartit; Sandaya Cypsela, de Pals;  Aquarius, L’Àmfora, Las Dunas, i La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador; i l’Eurocamping de Sant Antoni de Calonge, que obté per  primera vegada aquest reconeixement. A tot l’Estat espanyol s’han distingit 17 càmpings.

A més, en la mateixa gala celebrada a Utrecht el càmping La Ballena Alegre ha estat nominat per l’ANWB en la categoria de “Càmping familiar més agradable a prop del mar”; mentre que el càmping Yelloh! Village Sant Pol, de Sant Feliu de Guíxols, també ha estat nominat en la categoria d’ ”Allotjament més singular”. Aquests premis es concedeixen per mitjà de les votacions de 26.000 usuaris holandesos i compten amb una auditoria externa per assegurar que el procediment sigui correcte.

El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha dit que “aquests guardons  són un reconeixement a la feina constant que fa el sector de millora continua” destacant que, “malgrat els dos últims anys complicats, els establiments ha continuant invertint sobretot per avançar en la seva eficiència energètica i sostenibilitat”. Miquel Gotanegra considera molt  important que el sector estigui present a fòrums com el d’Utrecht per estar al dia. Per la seva banda, el vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha assenyalat que “el sector del càmping és clau per a la destinació” i ha remarcat que “els guardons concedits són el resultat de les importants inversions que duen a terme cada any els establiments gironins per mantenir la seva gran aposta per l’excel·lència”.

Durant la seva estada a Utrecht, el president de l’Associació de Càmpings ha dut a terme reunions amb el vicepresident del Patronat de Turisme i representants del sector a Europa per copsar l’evolució del sector i parlar de projectes de futur.

Sis càmpings gironins guardonats també a Stuttgart

Per altra banda, aquest divendres en una cerimònia que se celebrarà a Stuttgart sis càmpings gironins  seran guardonats amb el Superplätze 2023, que concedeix l’Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC) d’Alemanya -l’associació automobilística més gran d’Europa-. Els establiments premiats per l’ADAC són: Les Medes de l’Estartit; El Delfin Verde Costa Brava Resort de Torroella de Montgrí; i L’Àmfora, La Ballena Alegre, Las Dunas i Aquarius de Sant Pere Pescador . L’ADAC és l’associació que té més socis d’aquell país amb més de 20 milions de famílies associades.

Els inspectors de l’ADAC visiten i avaluen els establiments, segons uns criteris prèviament establerts, entre els quals hi ha: l’equipament i el manteniment de les instal·lacions, les activitats de lleure, la gastronomia, i els servei. Els establiments que obtenen la màxima puntuació a totes les categories obtenen la distinció ADAC Superplätz.