Una vuitantena de persones desafien la tramuntana i fan la Pujada Patriòtica al Puig de l’Àliga

Pujada Patriòtica al Puig de l’Àliga

Una vuitantena de persones han participat a la XXIII a la Pujada Patriòtica del Puig de l'Àliga

Una Pujada Patriòtica que avança un dia la seva celebració per poder anar tranquil·lament demà a la manifestació de Barcelona convocada per l’ANC

Pujada Patriòtica al Puig de l’Àliga
Els participants de la Pujada Patriòtica al cim del Puig de l’Àliga

Previsió de tramuntana força 7 que s’ha complert. El vent bufava de valent a les 8 del matí. Tot i això, els rosincs han respòs a la convocatòria de l’Associació Excursionista Els Cabirols per realitzar un any més, i van 23, la Pujada Patriòtica al Puig de l’Àliga.

“Estem contents, tot i el vent, han vingut una vuitantena de persones a fer aquesta tradicional pujada, i jo personalment també estic satisfet, ja  que serà la primera que faig com a president de l’Associació Excursionista Els Cabirols”, ha afirmat Josep Coucelo, que està al capdavant de l’entitat des del passat mes de juliol, quan va agafar el relleu de l’anterior president, Toni Blanch.

Per aquest motiu, aquesta 23ª edició de la  Pujada Patriòtica al Puig de l’Àliga de Roses, ha estat especial per a Coucelo, “sí, estic un xic nerviós perquè la faig des d’una altra perspectiva, amb la responsabilitat que tot surti bé, però suposo que són els nervis del novell, que a mesura que es desenvolupi l’excursió aniran desapareixent”.  

Els 80 excursionistes, entre els que es trobava el gironí Esteve Carrera, el qual  ha vingut “expressament a fer aquesta pujada, perquè ja m’agrada caminar i conèixer el territori”, han sortit de la plaça de l’Església a les 8:45 hores en direcció a la urbanització Els Grecs, per passar pel dolmen de la Generala, el Pla de les Gates, la tomba del general, la font de la Vich, fins arribar a Mas d’en Causa per fer l’esmorzar gentilesa de Can Cairó.

Pujada Patriòtica al Puig de l’Àliga
Una vuitantena de persones han participat a la XXIII a la Pujada Patriòtica del Puig de l’Àliga

A causa del  fort vent s’ha decidit que el parlament que es fa tradicionalment al cim del Puig de l’Àliga es fes al Mas d’en Causa, i un cop pronunciat, s’han dirigit al cim per penjar l’estelada i cantar el himne de ‘Els Segadors’.

Per al president dels Cabirols tant de bo aquesta fos l’última Pujada al Puig de l’Àliga que es fa de manera patriòtica, “personalment, i parlo a títol personal, crec que serà l’última, tot i que he reconèixer que no serà gens fàcil”.

El primer pas és anar demà a la manifestació de Barcelona de demà, convocada per l’ANC, i per la qual cosa la Pujada al Puig de l’Àliga s’ha avançat un dia.