La Xarxa de Convivència de Figueres posa en marxa “Inspiracció”, un club de joves emprenedors socials

Xarxa de Convivència de Figueres

L’objectiu és crear un punt de trobada on joves de 12 a 14 anys amb inquietuds de transformació social de la ciutat de Figueres

Xarxa de Convivència de FigueresLa delegació a Figueres de l’Associació Xarxa de Convivència ha posat en marxa un projecte anomenat “Club Inspiracció” que té l’objectiu de d’apropar el món de l’emprenedoria social a estudiants de 1r i 2n d’ESO de la ciutat.

Es tracta d’un projecte educatiu dirigit als joves que busca fomentar entre aquests el canvi social. Els joves de l’entitat es pregunten: Tots som conscients de que a cada ciutat sempre hi són presents algunes problemàtiques, però i si enlloc de lamentar-nos i protestar, oferim les eines a joves amb inquietuds per desenvolupar l’empatia o la creativitat? A través d’aquesta reflexió neix Inspiracció, que com diu el mateix nom busca inspirar acció.

L’objectiu és crear un punt de trobada on joves de 12 a 14 anys amb inquietuds de transformació social de la ciutat de Figueres, comparteixin recursos i aprenguin habilitats per desenvolupar iniciatives de transformació comunitària.

Serà un punt de trobada on els joves podran descobrir habilitats d’emprenedoria social a través d’activitats, xerrades, dinàmiques i treballs en grup, de tal forma que aquests esdevindran un nou motor de canvi de la ciutat de Figueres, al potenciar l’aprenentatge en la creació de projectes innovadors i propis.

L’experiència proposa 2 tallers a la setmana de maig a juny on aprendran a iniciar iniciatives transformadores a través d’una mirada constructiva i innovadora. Gràcies a un equip de monitors de l’entitat que dinamitzaran les activitats, a més de xerrades d’experts emprenedors socials que visitaran els joves.

Des de la Xarxa de Convivència de Figueres s’anima a tots aquells joves, que cursin entre primer i segon d’ESO en un institut de Figueres, que participin en aquesta experiència única.
La participació en aquest tant sols té un cos de 10 € per tots els tallers i tindrà lloc a l’Oficina Jove Alt Empordà – Figueres. (Anicet de Pagès, 2. Figueres 17600.

Desprès de la realització dels tallers setmanals el Club finalitzarà amb unes estada d’un cap de Setmana a una casa rural per crear un projecte final que resolgui una problemàtica existent a la ciutat.