Nadal a Roses

La Xarxa de Convivència de Figueres posa en marxa “Inspiracció”, un club de joves emprenedors socials

L’objectiu és crear un punt de trobada on joves de 12 a 14 anys amb inquietuds de transformació social de la ciutat de Figueres

Xarxa de Convivència de FigueresLa delegació a Figueres de l’Associació Xarxa de Convivència ha posat en marxa un projecte anomenat “Club Inspiracció” que té l’objectiu de d’apropar el món de l’emprenedoria social a estudiants de 1r i 2n d’ESO de la ciutat.

Es tracta d’un projecte educatiu dirigit als joves que busca fomentar entre aquests el canvi social. Els joves de l’entitat es pregunten: Tots som conscients de que a cada ciutat sempre hi són presents algunes problemàtiques, però i si enlloc de lamentar-nos i protestar, oferim les eines a joves amb inquietuds per desenvolupar l’empatia o la creativitat? A través d’aquesta reflexió neix Inspiracció, que com diu el mateix nom busca inspirar acció.

L’objectiu és crear un punt de trobada on joves de 12 a 14 anys amb inquietuds de transformació social de la ciutat de Figueres, comparteixin recursos i aprenguin habilitats per desenvolupar iniciatives de transformació comunitària.

Serà un punt de trobada on els joves podran descobrir habilitats d’emprenedoria social a través d’activitats, xerrades, dinàmiques i treballs en grup, de tal forma que aquests esdevindran un nou motor de canvi de la ciutat de Figueres, al potenciar l’aprenentatge en la creació de projectes innovadors i propis.

L’experiència proposa 2 tallers a la setmana de maig a juny on aprendran a iniciar iniciatives transformadores a través d’una mirada constructiva i innovadora. Gràcies a un equip de monitors de l’entitat que dinamitzaran les activitats, a més de xerrades d’experts emprenedors socials que visitaran els joves.

Des de la Xarxa de Convivència de Figueres s’anima a tots aquells joves, que cursin entre primer i segon d’ESO en un institut de Figueres, que participin en aquesta experiència única.
La participació en aquest tant sols té un cos de 10 € per tots els tallers i tindrà lloc a l’Oficina Jove Alt Empordà – Figueres. (Anicet de Pagès, 2. Figueres 17600.

Desprès de la realització dels tallers setmanals el Club finalitzarà amb unes estada d’un cap de Setmana a una casa rural per crear un projecte final que resolgui una problemàtica existent a la ciutat.