Xavi Llamas continua el seu romanç amb la Romanic Extrem

Xavi Llamas a la Romanic Extrem
Xavi Llamas al segon esglaó del podi de Veterans de la Romanic Extrem

L’atleta rosinc va córrer la Romanic Extrem per preparar la 2ª prova de la Spain Ultra Cup

Tres cops ha participat l’atleta de Roses, Xavi Llamas, a la marató de muntanya de la Vall de Bianya, la Romanic Extrem, i tres cops ha pujat al podi, una d’elles com a guanyador. Una prova en la que sempre ha participat a mena de preparació per assolir objectius de més envergadura.
L’any 2014, el del debut, per preparar la Ultra Marató Transvulcània de Gran Canària, i va triomfar en gran en guanyar la marató de 43 km deixant al segona classificat amb més de 9 minuts de distància.
L’any passat, 2015, es va presentar a la mitja marató del Romanic Extrem per preparar la Internacional Trail Roses Cap de Creus, i va fer segon.

I diumenge, en Llamas, que corre amb els colors de Fundació Alchimia i SportHG-AML, també va fer segon, tot i que a la categoria de Veterans, demostrant tot i això que entre ell i aquesta cursa de la Romanic Extrem hi ha un veritable romanç. A en Xavi l’agrada participar en aquesta cursa per preparar d’altres proves marcades en el seu calendari, i als organitzadors els encanta que hi participi un atleta del seu nivell.

I l’atleta rosinc va anar a la Vall de Binaya per entrenar-se de cares a la segona prova de la Spain Ultra Cup, la Penyagolosa Trail de 118 km, que es disputarà el dia de Sant Jordi, 23 d’abril, a Castelló de la Plana.
Recordem que la primera Ultra Marató d’aquesta lliga, la TransGranCanària, en Xavi Llamas la va disputar quedant entre els deu primers.

I diumenge va fer segon, tot i que a la categoria de Veterans, “sí, cada any he baixat el meu rendiment en aquesta cursa, el primer any vaig guanyar, l’any passat vaig fer segon absolut a la mitja marató, i enguany només he pogut fer la mateixa posició però en la meva categoria”, ha assenyalat l’atleta rosinc.
Una segona posició  a Veterans que té una explicació, i es que una setmana abans Llamas va participar a la Marxa de Cap de Creus de 60 km, acompanyant al també rosinc Dani Navarro, “la questió era fer quilòmetres i no sortir a competir, per això en Dani i jo vam estar tota l’estona junts invertint 7 hores i mitja en fer la cursa”, ha dit en Xavi, el qual no va anar a competir una prova que ha guanyat tres vegades, però el fet d’estar tantes hores corrent pocs dies el va pagar car “a partir de la meitat de la cursa, anava en el grup capdavanter amb 6 corredors més i quan es va canviar el ritme, no vaig poder fer-ho jo perquè les meves cames començaven a notar el càstig de dies enrere”.
I quan faltava només un quilòmetre per arribar a meta anant en cinquena no va poder evitar ser avançat per l’atleta que li venia darrera “i resulta que era de la categoria de Veterans, i per això vaig fer sisè absolut i segon de Veterans”, ha explicat el corredor rosinc, el seu principal objectiu, “fer quilòmetres per arribar amb la millor condició a la prova de la Spain Ultra Cup”, el va complir.

Quilòmetres que anirà augmentant d’aquí al 23 d’abril a base d’entrenaments, sense participar en cap més cursa.