Xavi Llamas fa tercer a la mitja marató ‘Entre Castells’ de Vilajuïga

Mitja marató Entre Castells

Xavi Llamas acompanyat dels també de Roses, Joan Abella, Hèctor Pérez i José Sánchez

L’atleta rosinc torna a fer podi en aquesta mitja marató després de fer segon l’any passat

Mitja marató Entre Castells
Xavi Llamas acompanyat dels també de Roses, Joan Abella, Hèctor Pérez i José Sánchez

Molt més dur “i molt més xulo” el recorregut que va preparar el Grup Excursionista Capgirell de Vilajuïga per a la segona edició de Mitja Marató de Muntanya de la ‘Entre Castells’.
Una prova en la que l’atleta rosinc, Xavi Llamas, va finalitzar en tercera posició després de remuntar a la segona meitat de la cursa des del cinquè lloc.
La sortida va ser molt ràpida destacant-se quatre corredors de la resta, entre d’ells, Llamas, “però separats un dels altres un cents metres”. El corredor dels Puturs Senglars Rosincs, secció de Curses de Muntanya del Club Atletisme anava en quart lloc “fins que després de la pujada al Mas Ventós, a la baixada cap a Palau, m’ha agafat el cinquè i m’ha superat”.
Però ha estat a partir de mitja cursa, quan Llamas, acostumat a trails de muntanya de llarga distància ha començat “a trobar-me bé”, i acelerant el seu ritme ha pogut avançar al corredor que l’havia superat anteriorment i al que anaven en tercer lloc, entrant a meta, precisament, en aquesta posició amb un temps de 2 hores i 23 minuts.
L’atleta rosinc que corre patrocinat per la Fundació Alchimia i Sport HG, al finalitzar la cursa es va mostrar “molt content perquè he tornat a pujar al podi, cosa que no feia des de l’any passat”. Va ser al novembre de 2014, quan va fer tercer a l’Ultra marató de la Transgavarres, un podi que el va servir per celebrar el guardó al millor esportista de Roses de 2014 que va rebre tot just un dia abans de disputar aquesta marató.

Cal destacar que tres atletes més dels  Putus Senglars Rosincs, Roses, Héctor Pérez, Joan Abella i José Sánchez també van disputar aquesta mitja marató ‘Entre Castells’, i de tots tres el millor classificat va ser Pérez, amb una sisena posició.