Xavi Llamas guanya per tercera vegada consecutiva la Marxa 24 hores del Cap de Creus

Marxa 24 hores del Cap de Creus
Xavi Llamas entrant a línia de meta acompanyat de dos atletes més

En aquesta edició, però, Llamas va disputar la prova curta i va compartir el primer lloc amb dos atletes més

Xavi Llamas
Xavi Llamas, a la dreta, entrant a línia de meta juntament amb l’Ignasi Riuró, centre, i l’Adrià Canimas

Quatre anys porta el rosinc Xavi Llamas participant a la Marxa 24 hores del Cap de Creus. Tres a la Ultra de 87 km i una, la del passat dissabte, la de 60 km. I en totes quatre ha pujat al podi.. En la primera ocasió, l’any 2012, va fer segon, però a partir de 2013 no ha parat de saborejar la victòria. Fa dos anys va guanyar amb un temps de 8 hores 49 minuts i 17 segons. I l’any passat, tot i que no va poder rebaixar aquest temps, “perquè com tenia l’Ultra Transvulcània de la Illa de Gran Canària molt a prop no volia forçar”, també va pujar al primer esglaó del podi.
I enguany es va presentar a la línia de sortida d’aquesta prova organitzada per la Unió Excursionista Llançanenca però no per disputar l’Ultra de 87 km, sinó la mitjana de 60, “perquè volia canviar, com ja havia fet tres l’Ultra em venia de gust canviar a veure com anava, perquè segurament en aquesta anirien més ràpids i volia veure com responia”.
I si, només donar-se el tret de sortida, el ritme marcat pels primers atletes va ser ràpid. Uns corredors als quals se’n va enganxar el rosinc del Putus Senglars Rosincs, la secció de curses de muntanya del Club Atletisme Roses, “sí, eren dos companys, l’Ignasi Riuró i l’Adrià Canimas, que ens hem trobat en moltes maratons, i jo, i ens vam escapolir. Portaven un ritme alt, però els vaig poder seguir”.
Un cop finalitzada la prova en Xavi Llamas va destacar que “ha estat un entrenament de qualitat gràcies als atletes amb els qui anava, ja que en cap moment ens vam relaxar perquè ningú volia que cap dels tres s’escapolís”.
I fruit del ritme que portaven tots tres atletes van rebaixar el temps en 23 minuts respecte a la prova de l’any passat quan es va fer en 6 hores i 18 minuts. Llamas i els altres dos corredors, “que en cap moment vam decidir disputar-nos la victòria”, va entrar junts a meta parant el cronòmetre en 5 hores i 55 minuts.

Un bon grapat de rosincs també prenen part a la Marxa 24 hores del Cap de Creus

Marxa 24 hores de Cap de Creus
Dani Navarro, al centre, i Juan Diego Martín, dreta, entrant a meta agafats de la mà

A part de la participació de Llamas, i que viladeroses.cat tingui constància, també es van presentar a la línia de sortida a Llançà de l’Ultra de 87 km els atletes rosincs Dani Navarro, David Raset, Francesc Torrent i l’Expresso de Navata, Juan Diego Martín.
Torrent va aconseguir una més que meritòria 7ª posició assolint l’objectiu que s’havia marcat, “baixar de les 11 hores”, ja que el jove rosinc va entrar a meta amb un temps de 10 hores, 47 minuts i 20 segons.
Navarro i l’Expresso van entrar darrera en Francesc Torrent. El primer en novena posició amb un temps de 10 hores 49 minuts i 19 segons i el segon en desè lloc amb 10 hores 49 minuts i 20 segons.
David Raset va haver d’abandonar a meitat de la cursa per problemes estomacals.