Xavi Llamas proclamat millor esportista de Roses de 2014

IV Nit de l'Esport de Roses
Guardonats i autoritats de la III Nit de l'Esport de Roses

L’atleta de Roses va ser escollit millor esportista de l’any en la seva tercera nominació consecutiva

III Nit de l'Esport de Roses
Xavi Llamas, millor esportista de Roses de 2014

Xavi Llamas, guanyador de nombroses maratons de muntanya al llarg de l’any i de la seva curta carrera esportiva com atleta (abans havia estat ciclista professional) va ser escollit pel jurat de la III Nit de l’Esport (la IV si comptem l’edició de 2007) com millor esportista de Roses de 2014.
Els membres del jurat, composat per l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, la regidora d’Esports, Anna Jorquera, el cap del Departament d’Esports, Lluís Noguer, el conseller d’Esports del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Pere Giró i el periodista esportiu Jesús Navarro, van decidir que Llamas era mereixedor de la distinció donat al seu currículum durant l’any 2014. Un historial que el van poder consultar en aquest document del diari digital de viladeroses.cat, el mitjà que ha seguit i donat la corresponent difusió de tots els èxits assolits per l’atleta rosinc arreu de Catalunya i l’estat espanyol.
La decisió presa pel jurat no va ser gens fàcil ja amb Xavi Llamas van estar nominats per optar a la distinció el campió de Taekwondo i joveníssim Joan Jorquera i la jugadora de l’Uni Girona de bàsquet, Anna Jòdar. Per l’atleta rosinc el rebre aquest guardó va suposar una “satisfacció personal, estic súper content, perquè això vol dir que he fet bona feina, que va passant els anys – en té 41- vaig fent esport i veig que estic assolint bons resultats, que estic fent la feina ben feta”.

A la III Nit de l’Esport, presentada per les joves estudiants de comunicació Irene Coll i Laura Gómez al teatre de Roses, i que va comptar a banda de les principals autoritats de Roses amb el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Antoni Guinó, es van lliurar un total de 6 distincions, l’esmentada a l’esportista més destacat/ada de l’any, a l’equip més destacat, al títol de promoció de l’esport, al títol de projecció esportiva, a la trajectòria esportiva i, per últim, a la menció especial.

En primer lloc que es va l’acte d’entrega, que va anar a càrrec de Montse Mindan, Anna Jorquera i Antoni Guinó, del títol de Promoció de l’Esport, que se’l va emportar el GEN Roses per davant el Club Atletisme i el Club Ciclista, per l’organització d’esdeveniments nàutics d’àmbit estatal, europeu i mundial. La distinció va ser recollida pel president de l’entitat, Josep Mª Isern.

Tot seguit, Joan Fajardo i Juan Jorquera van pujar a l’escenari com a nominats al títol de Trajectòria Esportiva. Títol que va parar a mans Joan Fajardo per la seva dedicació i promoció del bàsquet a Roses.

I l’equip Aleví A de l’A.E. Roses va ser distingit amb el títol d’Equip més destacat de l’any, com a campió provincial de la seva categoria, per davant del Benjamí 1 de l’Handbol Joventut Roses i l’Illa de Rodes Raid Team. Pel que fa a l’equip de futbol cal destacar que el seu president, Sergi López, per l’ascens del primer equip a 2ª Catalana, va rebre un guardó del Secretari General de l’Esport, Ivan Tibau, a l’Homenatge del Clubs campions de Catalunya celebrat el passat 24 d’octubre a Barcelona.

III Nit de l'Esport de Roses
Foto de família dels guardonats amb les autoritats

Arribat aquest moment es va fer una pausa en el lliurament de premis que va donar pas a una exhibició d’esportistes del gimnàs MEF, que un cop finalitzada van arribar les dues distincions més rellevants a nivell individual. Primer va ser la de Projecció Esportiva, a la que optaven els campions de natació, Berta Gelabert i Zakaria Aatani, i el campió de taekwondo, Joan Jorquera, que va ser el guanyador gràcies al mèrits esportius assolits durant aquest any i tenir el record de 150 combats guanyats amb només 13 anys. I segon va ser la ja comentada al millor esportista de Roses de l’any, per deixar pel final la Menció Especial. Distinció que es lliura per segon any i que ahir Mario i Dani Font, de l’hotel Monterrey, va ser els guardonats per la seva col·laboració, des de l’any 91, en l’organització dels tornejos de vòlei platja que se celebren durant a l’estiu.
Els cosins Font van succeir en l’assoliment de la Menció Especial al periodista Arturo López, mereixedor l’any passat de la distinció per la seva difusió a través de viladeroses.cat de l’esport rosinc.

La gala de la III Nit de l’Esport va finalitzar amb unes paraules de l’alcaldessa Mindan felicitant “sentidament a tots els entrenadors de l’esport base per educar als joves tot i els impediments de l’administració central”.