Xavi Llamas revalida el títol de campió de Catalunya de curses de muntanya

Xavi Llamas
Xavi Llamas al podi com a campió de Catalunya de curses de muntanya

El corredor del Club Atletisme de Roses revalida el títol de campió de Catalunya a la cursa dels Mossos d’Esquadra-Sant Amand de Ripoll

Xavi Llamas

El campionat de Catalunya de curses de muntanya se celebra cada anys en una prova diferent. Si l’any passat va ser la cursa del Taga de Sant Joan de les Abadesses, municipi on va néixer Xavi Llamas i on es va proclamar campió de Catalunya de Veterans d’aquest tipus de curses, enguany ha estat la prova dels Mossos d’Esquadra-Sant Amand, de Ripoll, on l’atleta del Club Atletisme Roses ha revalidat el títol.

Llamas que corre amb els colors de la Fundació Alchimia i Team Sport HG, es mostrava al final de la cursa “content, perquè he assolit el meu objectiu de tornar a proclamar-me com a campió de Catalunya”.
La prova era de 22 km, una distància curta per l’atleta rosinc, ja que “quan s’apropava la meta és quan jo em sentia millor” i en la que els participants, “d’altíssim nivell” surten a fons des d’un principi. Tot i això, en Xavi s’ha situat entre els 10 primers, “concretament el setè acompanyat d’altres dos corredors fins al cim de Sant Amand, però a la baixada, que era molt tècnica i amb molt pedra no he volgut arriscar i s’han escapolit”.
Un cop ha arribat a baix, Llamas ha forçat el ritme, però no ha aconseguit atrapar al cinquè i al sisè, entrant a meta en setena posició absoluta i primera de Veterans per aconseguir cop consecutiu el campionat de Catalunya.

Aquesta setmana l’atleta rosinc viatjarà a les Illes Canàries per participar a la Transvulcània de La Palma, per la qual ha portat a terme durant tot aquest any “una preparació que ha estat la idònia, tot i que després la cursa no em surti com esperava. A la Transvulcània participaran els millors corredors del món de maratons de muntanya, entre d’ells Kilian Jornet, ja que es puntuable per a la Copa del Món de l’especialitat.

El rosinc Adán Casado fa el 23è després de recuperar-se de la seva lesió.

Adán Casado
Adán Casado (de vermell) passant pel cim de Sant Amand

L’atleta de Roses, Adán Casado, es va proclamar campió sub-23 de la Copa Catalana l’any 2011. Acostumat a pujar al podi, es la darrera alegria que ha tingut el jove rosinc a la competició durant els darrers tres anys, si exceptuem la X Cursa de Muntanya Castell de Burriac.
Les lesions es van cebar una darrera l’altre amb l’Adán, l’última va ser un trencament de turmell, per la qual cosa no podia primer, i no volia participar en cap cursa per guanyar-la. Només ho feia en curses populars “per agafar ritme i trobar-me amb bones sensacions”.
Al setembre de l’any passat, però, va voler participar en la cursa del Taga, quedant més enllà del 100è lloc, “i tenia una espina clavada perquè sé que podia estar més endavant com m’he demostrat a mi avui fent el 23 de Catalunya”, ha afirmat Casado després de la cursa.  Una cursa en la que quan portava mig recorregut fet va patir, primer, problemes estomacals i poc després “rampes a les cames, les quals no m’han abandonat fins arribar a meta”. Tot i això, l’atleta rosinc va aconseguir siturar-se entre els 25 millors corredors de Catalunya de curses de muntanya per continuar, a partir d’ara el seu ritme de recuperació fins arribar al nivell que va mostrar al 2011.