Xavi Llamas, sense preparació i entrenament, fa segon a la cursa de muntanya del Taga

Xavi Llamas
Xavi Llamas durant la cursa del Taga al seu poble natal, Sant Joan de les Abadesses / arxiu

El corredor rosinc assoleix la segona posició a la categoria de Veterans i novè a l’absoluta

Xavi Llamas
Xavi Llamas durant la cursa del Taga de Sant Joan de les Abadesses, el seu poble natal

L’atleta rosinc Xavi Llamas es va prendre el mes d’agost de vacances. D’oci, pel que respecta a l’atletisme, ja que no va córrer cap cursa i a més “no vaig entrenar gaire”. Tot i això, va decidir presentar-se, diumenge, a la Cursa de Muntanya del Taga, marató de 26 km que puja aquest cim situat a Sant Joan de les Abadesses, el seu poble natal. La terra tira. Població on l’any passat va aconseguir proclamar-se campió de Catalunya de Curses de Muntanya.

I com “no vaig anar preparat”, l’atleta del Club Atletisme Roses va sortir d’inici “molt tranquil, corrent per sensacions”, i durant els primers 8 quilòmetres ell i un altre atleta de Roses, Adán Casado, van córrer junts. Després, en Xavi augmentaria el seu ritme i durant la pujada del Taga “ja vaig començar a avançar corredors”, així fins arribar a la línia de meta, on va entrar en novena posició de la general amb un temps de 2 hores, 43 minuts i 23 segons, a 9:16 del guanyador absolut Pere Aurell i a 1:29 del primer a la categoria de Veterans, Xavier Espiña, que van entrar en meta tot just per davant de Xavi.
L’atleta de Roses es va mostrar, al final de la cursa, content per haver pujat al podi en Veterans i quedar entre els 10 primers de la general, “perquè no m’hagués esperat estat tant amunt després d’una més pràcticament aturat, sense córrer i entrenar”.

D’aquí a dues setmanes Xavi Llamas té previst participar a la marató Guara-Somontano de 50 km que es disputarà a la serralada de Guara a la província d’Osca.

Adan Casado entre els 20 primers

Adán Casado
Adán Casado en un moment de la Cursa de Muntanya del Taga

I l’altre atleta de Roses que va participar diumenge a la cursa del Taga i que va córrer juntament amb en Xavi Llamas durant els primer quilòmetres, Adán Casado, que corre per l’equip gironí de l’A.E. Matxacuca, va entrar en 18 posició per meta amb un temps de 2 hores 50 minuts i 52 segons. La curs li va servir a Casado per trobar-se amb bones sensacions durant la competició després que la mala sort en forma de lesions se encebés sobre ell.