Xavi Llamas torna al seu hàbitat natural, el podi, a la Marató Hivernal de Campdevànol

Xavi Llamas
L'atleta de Roses, Xavi Llamas , al segon esglaó del podi

El corredor del Club Atletisme Roses fa segon a la cursa de muntanya de Campdevànol on la protagonista ha estat la neu

Xavi Llamas
L’atleta de Roses, Xavi Llamas , al segon esglaó del podi

L’atleta de Roses, Xavi Llamas, que corre amb els colors de Team SportHG i Fundació Alchimia Solidària ha tornat al podi en una marató de muntanya després de no fer-ho a la Trail de Rocacorba, que va disputar a principis d’aquest mes. Situació que no coneixia des del juliol de l’any passat.

La prova disputada al Ripollés s’ha celebrat en unes condicions meteorològiques no gaire bones per la practica de l’atletisme “amb molta neu, m’arribava fins la tèbia, pluja i molt de fang”, ha afirmat el corredor rosinc, per la qual cosa la marató de muntanya s’hagut de retallar 10 quilòmetres, per evitar els cims més alts com el Costa Pubilla, per passar finalment per la Covil, el coll de Coma Ermada i el santuari de Montgrony.

Al voltant d’uns dos-cents atletes han pres la sortida “sortint molt de pressa, però he anat al meu ritme, situat sobre la cinquena posició”, ha afirmat  Xavi, per continuar que quan portava una hora i mitja de cursa “és quan he començat a força la marxa i en el santuari de Montgrony m’he situat tercer”.

Davant seu anaven els dos atletes de casa, del Ripollès Marc Carós, el guanyador final, i Dani Ballesteros, “al qual he pogut avançar a la baixada”, per entrar finalment segon amb un temps de 3 hores, 29 minuts i 31 segons, a poc més de tres minuts de Carós.

Aquest marató de muntanya és una proba més marcada per Xavi Llamas de cares a la preparació de la Transvulcània de l’illa de La Palma, la qual ja va disputar l’any passat.

Ara, el corredor rosinc es prendrà un mes de descans fins al proper 16 de març, dia en el que ha estat convidat a participar a la primera mitja marató de muntanya que se celebrarà al terme municipal de Vilajuïga.