Xavier Albertí és reelegit com a president de la DO Empordà

Consell Regulador de la DO Empordà
Integrants de la nova Comissió Rectora del Consell Regulador de la DO Empordà amb el seu president, Xavier Albertí (dempeus)

La nova Comissió Rectora ha elegit, per unanimitat, Xavier Albertí Oriol com a president del Consell Regulador pels propers quatre anys

Consell Regulador de la DO Empordà
Integrants de la nova Comissió Rectora del Consell Regulador de la DO Empordà amb el seu president, Xavier Albertí (dempeus)

Ahir dimarts es va celebrar la sessió constitutiva de la Comissió Rectora que governarà el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà durant els propers quatre anys. Amb la celebració d’aquesta reunió s’ha culminat a la DO Empordà el procés electoral que durant les últimes setmanes ha tingut lloc a tots els Consells Reguladors de les denominacions d’origen vitivinícoles de Catalunya. A la DO Empordà, només han concorregut una única candidatura.

Al llarg de la sessió han pres possessió del càrrec els deu vocals titulars que conformen la Comissió Rectora, resultant-ne la següent composició:

  • Pere Lloveras Pimentel en representació del Celler Cooperatiu d’Espolla
  • Lluís Masardó Noguera en representació de la Cooperativa Agrícola de Garriguella.
  • Honorat Sabater Anticó en representació d’Empordàlia
  • Antoni Roig Castellà en representació de Mas Llunes, Vinyes i Cellers SL
  • Eugeni Llos en representació de Cavas del Castillo de Perelada SA
  • Xavier Albertí Oriol en representació de Joaquim Albertí SA (Vinyes dels Aspres)
  • Josep Serra Pla en representació del Celler La Vinyeta SL
  • Carme Casacuberta en representació de Vinyes d’Olivardots SL
  • Carles Xuriguera en representació de Rerepaís SL
  • Marta Pairó en representació del celler Pere Guardiola SL

Tres dels membres de la junta són de nova incorporació. Es tracta de Marta Pairó, Carles Xuriguera i Carme Casacuberta que substitueixen Xavier Maset, Ingrid Teixidor i Martí Darnaculleta.

Un cop constituïda, la nova Comissió Rectora ha elegit, per unanimitat, Xavier Albertí Oriol com a president del Consell Regulador pels propers quatre anys. Albertí, que és president de la denominació des del 2015, ha agraït la confiança que hi han dipositat en ell els vocals.Tanmateix ha donat la benvinguda als nous membres i ha desitjat que entre tots plegats es pugui contribuir a seguir amb la dinàmica positiva encetada els últims anys a la denominació i ha apuntat alguns dels reptes que, al seu entendre, cal escometre en aquesta nova etapa, amb l’esperança que pugui ser la de la plena eclosió de la Denominació d’Origen. Finalment, Albertí ha insistit en procurar que la nova junta sigui ‘el màxim de participativa’ per assolir els objectius plantejats.