Xerrada i donació conjunta de sang i medul·la òssia a Roses

Donació conjunta de sang i medul·la òssia a Roses

Reserves actuals del Banc de Sang

Roses acollirà dissabte, 29 de juliol, una campanya conjunta de donació de sang i de medul·la òssia, i el dia abans, el 28, l’hematòleg Jordi Vila impartirà una xerrada  sobre “Què és i què no és la Donació de Medul·la”

Donació conjunta de sang i medul·la òssia a Roses
Reserves actuals del Banc de Sang

El divendres dia 28, se celebrarà una conferència a càrrec del Dr. Jordi Vila, hematòleg adjunt del Banc de Sang de Girona, que donarà resposta a la pregunta  “Què és i què no és la Donació de Medul·la”. Una xerrada organitzada per l’Associació de Donants de Sang i la Fundació Roses contra el Càncer, que tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses a les 20:15 hores, amb l’entrada lliure a tothom.

I dissabte, 29 de juliol està prevista una jornada de donació conjunta de sang i medul·la òssia, per tant, tots els donants que hi vagin també podran donar la mostra de sang per entrar en el registre espanyol de medul·la òssia (REDMO).

La jornada de donació es portarà a terme al Casal del Mar de 10 a 14 hores i de 16 a 20:20 hores.

Amics de sang, #amicspersempre
Des del passat dilluns, 17 de juliol, totes les persones que van a donar sang a qualsevol dels hospitals amb banc de sang, o a les unitats mòbils, reben una calcomania dissenyada especialment per la il·lustradora Paula Bonet.
La imatge vol recordar que quan dones sang fas amics per sempre amb la idea que a l’estiu, durant les vacances, és un moment idoni per fer amics. Amics com les persones a qui es transfondrà sang i que, encara que desconeguts, seran amics per sempre.

I és que va ser el passat 17 de juliol es va activar la campanya d’estiu del Banc de Sang, la qual vol animar a tota la ciutadania a donar sang durant els mesos d’estiu, un moment en què les donacions baixen fins a un 30% pel canvi d’hàbits de la població.

Fins a finals d’agost, el hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per poder atendre tots els malalts i accidentats. Per això, des del Banc de Sang es fa una crida perquè els donants animin el seu entorn a donar en grup.

Baixada de donacions

I a l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte a la resta de l’any perquè població fa vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang. Això fa que les donacions baixin, tot i que l’activitat dels hospitals es manté.

Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als seus tractaments, s’han programat un total de 75 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions a 17 hospitals per assolir les 35.000 donacions necessàries des de 17 de juliol fins al 31 d’agost.

 

A més, també hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari pels malalts de càncer.