El ‘xuletón’ fa els seus efectes i el rosinc Guerau Carrion escala més de 50 posicions a la general de la Transpyr

Transpyr Coast to Coast 2017

Guerau, Xavi i Àlex a l'hotel de Jaca on els va allotjar l'organització de la Transpyr

En canvi, la parella del Club Ciclista Roses formada per l’Àlex Mínguez i en Xavi Serrano, torna a patir per culpa dels problemes mecànics del canvi de la bici d’aquest últim

Transpyr Coast to Coast 2017
Guerau, Xavi i Àlex a l’hotel de Jaca on els va allotjar l’organització de la Transpyr

Ahir es va disputar la cinquena etapa, que amb la de l’últim dia, és la més curta de tota la Transpyr en la modalitat de BTT, ja que ‘tan sols’ tenia 97 km amb 2.200 de desnivell positiu.

I els ciclistes de Roses, Guerau Carrion (individual), Àlex Mínguez i Xavi Serrano (parelles) van cobrir l’etapa entra Aínsa i Jaca amb sort dispar.

A Carrion li va anar molt bé, segons va afirmar només arribar a Jaca,  “com que cada dia vaig més bé i el tram cronometrat s’adaptava a les meves característiques, m’he dit disputa-la, que et divertiràs i et passarà més ràpid l’etapa”.
Una crono gairebé tot de pujada fins al pic del mont Oturia “a un ritme que ni jo m’ho podia creure. Em sorprenia com constantment com anava avançant, amb relativa facilitat, participants que eren molt més forts que jo en etapes anteriors”.

Un ritme que va fer-li escalar de la 122ª fins a la 50ª posició de la general, “que és el meu millor resultat en les meves dues participació en la Transpyr de muntanya. Els efectes del ‘xuletón’ són increïbles”, va dir un content Guerau.

Esperem que el ‘xuletón’ no hagi doni positiu en el control antidopatge.

En canvi, la parella formada per Mínguez i Serrano tenen la negra. Tota l’energia extra que els va poder donar l’immens tros de carn de vedella els van invertir en solucionar els constants problemes del desviador del canvi de marxes d ela bicicleta d’en Xavi. Uns problemes que provocava que la cadena es sortís sovint del plat, obligant a tots ciclistes a parar per posar-la bé, el que va suposar un pèrdua de temps considerable.

De tal manera que tots dos han baixat a la general més de 20 posicions, de la 143 a la 169na.

Una veritable pena, segons Carrion, ja que fins i tot va assegurar que “tenien un ritme increïble i una tècnica fantàstica per rodar per zones difícils, però alguna cosa no rutlla en el canvi”.

I a hores d’ara ja estan de camí per fer els 132 quilòmetres que separen Jaca de Burguete, destí final de la penúltima etapa de la Transpyr Coast to Coast.