Zodiac adquireix dos amarratges per embarcacions de fins a 10 metres al Port Esportiu de Roses

Acord Zodiac-Port Esportiu de Roses

Embarcació de salvament fabricada a la planta de Zodiac a Roses

Zodiac Roses aporta a la Vila rosinca 400 estades anuals d’entre una setmana i 10 dies

Acord Zodiac-Port Esportiu de Roses
D’esquerra a dreta: Jordi Soler, Michel Duplantier, Montse Mindan i Pere Juanola

L’empresa Zodiac Española, filial de la multinacional Zodiac MilPro International, ha arribat a un acord amb Port de Roses per la adquisició de 2 amarratges de 10 x 3,5 metres. Acord que s’ha oficialitat aquest matí amb la signatura de l’alcaldessa Roses i presidenta de Port Esportiu, Montse Mindan, i el director de Zodiac Mil-Pro, Michel Duplantier, en presència del director de Zodiac Roses, Jordi Soler, i el conseller delegat del Port Esportiu, Pere Juanola.

La planta de Roses, operativa des del 1998, fabrica actualment embarcacions de gama professional destinades a tot tipus de cossos de salvament i socorrisme com la Creu Roja, els Bombers, Mossos d’Esquadra, Salvament Marítim o Guàrdia Civil, a banda de les destinades a ús militar.

El desenvolupament de nous productes per part de Zodiac Roses, a causa “que d’uns anys ençà ha augmentat la demanda d’embarcacions cada vegada més grans i amb més equipament, i que a més requereixen ser provades en l’aigua abans d’entregar als clients, ha estat necessària la incorporació d’aquests nous dos amarratges més grans”, ha explicat Jordi Soler. Aquests nous dos amarratges se sumen al 2 de fins a 8 metres que ja disposava la fabrica de vaixells des la posada en marxa del Port Esportiu.
Els dos nous amarratges estaran situats més propers a la bocana per tal de facilitar l’accessibilitat a les embarcacions, permetent als tècnics i mecànics una millor operativitat per a les pràctiques i assajos reals a mar.

400 estades a Roses anuals d’entre una setmana i 10 dies

Acord Zodiac-Port Esportiu de Roses
Embarcació de salvament fabricada a la planta de Zodiac a Roses

Tots el productes són dissenyats, desenvolupats, fabricats i assajats a Roses, i les proves d’estabilitat, durabilitat, estanqueïtat i homologació es realitzen al mar des del port esportiu.
La realització d’aquestes proves, així com les diferents accions formatives i de pilotatge que Zodiac desenvolupa entre el seu personal “provinent de les fabriques dels EE.UU, Canadà i França i clients provinents d’arreu del món”, ha especificat Soler, fa que cada mes visitin Roses entre 25 i 30 persones, “el que suposa a l’any la presència d’uns 400 visitants, que realitzen estades d’entre una setmana i 10 dies en el municipi”, ha remarcat l’alcaldessa.

La nova línia de fabricació de semirígides d’altes prestacions lliurades claus en mà amb tot l’equipament electrònic d’alt nivell demanat pels clients, així com la nova producció d’embarcacions amb casc d’alumini seguint patents pròpies de Zodiac, ha incrementat el volum d’encàrrecs d’embarcacions d’ús professional destinades a països dels 5 continents per a rescat i salvament, policies, duanes, vigilància, etc.

Per cobrir l’augment de la demanda d’embarcacions, Zodiac Española ha hagut de reorganitzar la implantació de la planta de Roses que ha suposat expandir la superfície de fabricació en 1.500 m2 i l’increment de la plantilla en 25 treballadors en els darrers 3 anys, arribant a la xifra total de 125 persones treballant, actualment en la fabricació de vaixells. Així mateix, Zodiac Roses ha fet una clara aposta per la inversió en I+D, desenvolupant productes molt específics pels usos al que s’han de destinar, tant les condicions molt extremes en quan a la meteorologia i en la navegació a tot el món.