La Zona Volcànica de la Garrotxa presenta una nova activitat familiar per descobrir les curiositats més científiques de l’indret, el JugaParc

Zona Volcànica de la Garrotxa

Presentació del l'activitat a l'oficina de turisme de Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa), aquest dimarts

l JugaParc és un joc d’enginy que ofereix diferents rutes guiades per diferents zones del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Zona Volcànica de la Garrotxa
Presentació del l’activitat a l’oficina de turisme de Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa), aquest dimarts

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa va presentar ahir dimarts, a l’oficina de turisme de Sant Feliu de Pallerols, una nova activitat per potenciar l’atractiu turístic de l’indret i descobrir nous espais emblemàtics amb un gran valor geològic i patrimonial.

El JugaParc comprèn diferents rutes ideades per donar resposta al públic familiar que visita l’indret. Els recorreguts inclouen una sèrie d’activitats autoguiades amb unes motxilles, per tal que, de manera lúdica i científica, es pugui conèixer la zona. L’activitat s’emmarca dins el programa Descobreix la Garrotxa, impulsat pel mateix parc i per Turisme Garrotxa.

El joc d’enginy el condueix el professor Tocatdelala, un científic imaginari que treballa al parc i que està investigant el perquè de tants volcans a la zona i les seves característiques. Durant l’activitat, es plantegen diferents preguntes científiques per despertar l’interès entre els participants. El repte consisteix en resoldre els enigmes i seguir l’itinerari proposat amb la motxilla científica. Les preguntes, proves i enigmes estan relacionats amb els elements de la naturalesa —aigua, aire, foc i terra—, que són els que conformen l’orografia i la morfologia d’aquest territori.

El que es vol és fidelitzar els visitants, de manera que si participen i realitzen tots els circuits del JugaParc el grup obtindrà el mapa complert del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Cinc rutes en marxa

Per organitzar les diferents activitats s’ha dividit el parc en vuit zones:  vall d’Hostoles; vall del Corb; vall d’Olot;  vall de les Fonts;  vall de Sant Aniol, vall d’Hostoles; vall de Santa Pau; i vall de Castellfollit.  De moment, el JugaParc es desenvolupa a les cinc zones més ombrívoles. El 2017 entraran en funcionament les altres tres.

  • Vall d’Hostoles: Des del nucli antic se segueixen els passos dels herois i lluitadors de les guerres, seguint el riu Brugent, fins als peus del Castell d’Hostoles i tornant pels volcans de Sant Marc i Puig Roig.
  • Vall del Corb: Recorregut per les fagedes més desconegudes del Parc Nou, a la Moixina i la Serra del Corb.
  • Vall d’Olot: La ruta descobreix el volcà Montsacopa i el centre urbà.
  • Vall de les Fonts: Passeig entre el foc i l’aigua que descobreix l’espai museístic de la Ruta de les Tres Colades, a la zona del Molí Fondo-Boscarró.
  • Vall de Santa Pau: Recorregut pels orígens mil·lenaris de la Vall de Santa Pau, des del nucli antic passant pel Santuari dels Arcs, la Pedra del Diable i Sant Martí Vell.