Programa Reallotgem

El rosinc Xavi Llamas guanya la Internacional Trail Roses-Cap de Creus de 24 km

Klassmark Trail
Xavi Llamas disputant la Internacional Trail Roses-Cap de Creus del 2013/ Foto: arxiu

Xavi Llamas, atleta del Club Atletisme Roses aconsegueix la seva tercera victòria de la temporada al imposar-se, ahir dissabte a la Internacional Trail Roses-Cap de  Creus de 24 km

Xavi Llamas a la Internacional Trail Roses-Cap de  Creus
Xavi Llamas en un moment de la cursa

En quatre Trails de muntanya ha participat l’atleta patrocinat per la Fundació Alchimia Solidària del Club Atletisme Roses. I de les quatre maratons ha guanyat tres, la Marxa 24 hores Cap de Creus de  87 km,  la Marató Salvatge de les Guilleries en Sant Hilari Sacalm i, ahir dissabte, va imposar-se a la Internacional Trail Roses-Cap de  Creus de 24 km. A la Mitja Marató de l’Albera no va guanyar, però va fer segon.

L’any passat, Xavi va quedar tercer en la cursa de 42 quilòmetres d’aquesta prova, però va decidir participar en la de 24 km per no castigar massa el seu cos degut a que dissabte l’atleta rosinc participarà en Ultramarató Transvulcània Salomon Nature Trails 2013 de 83 quilòmetres.

A la cursa d’ahir, en Xavi va prendre la sortida “força tranquil, deixant que fossin altres atletes els que marquessin el ritme”. Al Pic de l’Àliga ja anava situat en el quart lloc, però a l’alçada del Coll de Sant Genís, a on s’agafa la carretera de Cadaqués en direcció Sant Pere de Rodes, “ja em vaig posar primer, quan portaven més o menys 8 quilòmetres de cursa”, explica en Xavi. Una posició que ja no va abandonar per travessa la línia d’arribada en primera posició amb un temps de 2 hores, 3 minuts i 19 segons.

Dijous, en Xavi Llamas viatjarà cap a les Illes Canàries per afrontar, dissabte, el repte més important  que es va marcar per aquesta temporada, la Ultramarató Transvulcània, per a la qual, i per poder sufragar les despeses del viatge i l’estància va aconseguir el patrocini d’Alchimia.