3 cellers de la DO Empordà presenten els seus vins a Berlín davant uns 60 professionals del sector

DO Empordà

Un moment del tast de vins de 6 cellers catalans al restaurant Schmidt Z Ko de Berlin

En total han estat 6 cellers catalans, 3 de la DO Empordà i 3 de la DO Penedès, els que han presentat els seu vins a Alemanya

DO Empordà
Un moment del tast de vins de 6 cellers catalans al restaurant Schmidt Z Ko de Berlin

En el marc del programa Weine Aus Katalonien d’ACCIÓ destinat a posar en contacte cellers catalans amb importadors, distribuïdors, restauradors i sommeliers alemanys, el Celler Mas Romeu, de Palau-saverdera, el Roig Parals, de Mollet de Peralada i el Mas Llunes, de Garriguella, van participar aquest passat dilluns en un tast de vins al restaurant Schmidt Z Ko de Berlin, el local liderat pel reconegut cuiner Ralf Zacherl. A l’acte, en el que van participar, també, els cellers Can Descregut, Molí Parellada i Huguet de Can Feixes, de la DO Penedès, va comptar amb la presència de 62 professionals alemanys del sector del vi entre sommeliers, importadors, distribuïdors, restauradors i periodistes.

El programa Weine Aus Katalonien de Catalonia Trade & Investment, té per objectiu impulsar l’entrada dels cellers catalans al mercat alemany i posicionar Catalunya com a país productor de vins diferenciats i d’alta qualitat.

És el tercer esdeveniment d’aquestes característiques que organitza la Generalitat a Alemanya. Arran dels dos tastos anteriors, més del 50% dels cellers participants al programa ja han realitzat vendes a Alemanya. Els cellers que participen a la iniciativa Weine Aus Katalonien poden promocionar els seus productes d’una manera directa a través del web, que conté tota la informació tècnica per als importadors. La pròxima presentació pública a Alemanya està prevista per al mes d’abril a Frankfurt.

Cal assenyalar que ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.