Programa Reallotgem

La badia de Roses viurà aquest cap de setmana dues competicions nàutiques de la mà del GEN Roses

GEN Roses
El rosinc Cinto Berta amb una tonyina capturada

El V Open Internacional de Pesca d’Altura, X ‘Desafío Mediterráneo’ i la Regata Interclubs de Empordà acaparen l’agenda esportiva del Grup d’Esport Nàutics per aquest cap de setmana

GEN Roses
El rosinc Cinto Berta amb una tonyina capturada

El proper dissabte 14 de setembre se celebrarà el V Open Internacional de Pesca d’Altura GEN Roses, X Desafío Mediterráneo, considerat la F1 de la pesca esportiva. Aquesta competició estava programada per al passat dissabte 31 d’agost però les previsions meteorològiques van obligar a aplaçar-la.

Es tracta d’un esdeveniment de Pesca d’Altura Responsable de gran reputació i molt atractiva per als aficionats a aquest esport, ja que les aigües del Golf de Lleó (on es troba la nostra costa) són les que compten amb la més alta densitat de peixos d’altura per metre quadrat del món.

El Desafiament Mediterrani neix l’any 2004  i des dels seus inicis defensa el compromís de respectar i conservar el medi aplicant mesures molt restrictives com la captura i solta, els hams sense mort i la col·laboració en estudis científics. Cada peix capturat és mesurat, marcat i alliberat. És l’acció organitzada que reporta més marcatges a projectes científics relacionats amb els túnids, amb una mitjana de 300 marques anuals. Els pescadors que capturin un peix que ha estat marcat són convidats a contactar l’Instituto Oceanográfico Español per proporcionar les dades, les quals serveixen en els estudis sobre els peixos.

XII Regata Interclubs Empordà

GEN Roses
Regata d’Interclubs de l’Empordà

El dissabte 14 i diumenge 15 se celebrarà la primera fase de la  XII Regata Interclubs Empordà. La interclubs és una regata per a embarcacions de creuers, organitzada pels següents clubs: Club Nàutic Port de la Selva

  • Club Vela Golfus
  • GEN Roses
  • Club Nàutic L’Escala
  • Club Nàutic Estartit

I amb la col.laboració de:

  • Port Banyuls
  • Port de Roses
  • Club Nàutic Llança
  • Real Associació Nacional de Creuers

D’aquesta primera fase s’encarreguen el GEN de Roses i el Club Golfus d’Empúriabrava. El programa serà el següent:

14 de Setembre: A les 11:55 hores —  Recorregut costaner   CV Golfus – GEN Roses
15 de Setembre: A les 11:55 hores —  Sobrevent sotavent    CV Golfus – GEN Roses

Hi participaran unes 30 embarcacions, la majoria de les quals estaran amarrades al Port de Roses, port base de la competició.