Programa Reallotgem

Un Taller i un Festival de Jazz, Blues i Gospel de Roses plenament consolidats

XXI Festival de Blues, Jazz i Gospel de Roses
Els participants al Taller de Gospel van cantar amb el reverend Bazil Meade durant el concert a la Ciutadella

El Taller de Gospel de Roses ja és inseparable del Festival que se celebra cada any a la Ciutadella

XXI Festival de Blues, Jazz i Gospel de Roses
Els participants al Taller de Gospel van cantar amb el reverend Bazil Meade (al piano) durant el concert a la Ciutadella

L’any 2011 el departament de Cultura va recuperar el Festival de Blues, Jazz i Gospel després amb l’objectiu de posicionar-lo dins el panorama musical. Per la qual cosa es van contractar per actuar primeres figures d’aquests gèneres, com Andrea Motis and Joan Chamorro Group, Big Mama, Joan Pau Comellas o Grep Zlap, entre d’altres de música per actuar a Roses, i que va donar com a resultat que Xavi Pasqual, director PromoArts Music, entitat que organitza del Festival Sons del Món i l’Acústica de Figueres, arribés a dir que el Festival de Blues, Jazz i Gospel de Roses “pot estar entre els top cinc dels festivals que s’estan fent a Europa”.

I PromoArts Music va ser l’encarregada de contractar l’any passat al reverend Bazil Meade, ànima de la London Community Gospel Choir per actuar a Roses, concert que es va haver de suspendre per la pluja.

Però enguany la London va tornar a Roses per fer gaudir als assistents amb la seva música ahir a la nit i participar en el Taller de Gospel que va organitzar l’Associació Viumúsika durant el dia al Teatre Municipal de Roses, el qual “ha anat molt bé el taller en quant a participació, ja que han vingut 94 persones d’arreu Catalunya, gent de Tarragona, Osona, Barcelona o Mataró que canten en grups o corals de gospel, així com d’altres que no han cantat mai”, va dir la presidenta de Viumúsika, Fina Puigdoménech. Un Taller de Gospel que organitza aquesta entitat des de fa cinc anys amb professors de primera línia com Emmanuel Djob, Didier Riken, Moises Sala i, enguany el reverend Bazil Meade, i que després d’un lustres d’edicions “el Taller està totalment consolidat i a més, tenint en compte, que la meitat de la gent que hi participa repeteix cada any”, va assenyalar Puigdomènech.

El Taller de Gospel que organita Viumúsika dóna als participants actuar després a la Ciutadella en el marc del Festival. Així, els alumnes de Joan Pau Cumellas van poder exhibir les habilitats adquirides amb l’harmònica, el mateix que els participant del Taller de Gospel del reverent Meade, que van cantar davant un nombrós públic que va assistir al recinte emmurallat per assistir al Festival. Aquesta actuació dels participants del Taller de Música fa que “tingui sentit el fer coincidir els dos esdeveniment musicals el mateix dia”, va afirmar la Fina Pugidomènech.

La XXI edició del Festival de Blues, Jazz i Gospel de Roses va acabar amb l’actuació de La Locomotora Negra, la Big Band estable més antiga de Catalunya que des de els seus inicis l’any 1971, segueix portant les essències del jazz i el seu saber fer a l’escenari.