Programa Reallotgem

Derbi de germanor entre els equips de futbol de l’A.E. Roses i el Base Roses C.F.

Derbi de germanor Derbi de germanor entre els equips de futbol A.E. Roses i el Base Roses C.F. de 2ª Catalana
El record per l'Iñaki Fernández va envair de germanor i fair play el derbi de 2ª Catalana entre Derbi de germanor entre l'A.E. Roses i el Base Roses C.F. de 2ª Catalana

El derbi de futbol de Roses de 2ª Catalana va estar protagonitzat per l’homenatge a Iñaki Fernández i el fair play que hi ha haver entre els dos equips al llarg dels 90 minuts

Derbi de germanor Derbi de germanor entre els equips de futbol A.E. Roses i el Base Roses C.F. de 2ª Catalana
El record per l’Iñaki Fernández va envair de germanor i fair play el derbi de 2ª Catalana entre l’A.E. Roses i el Base Roses C.F.

Iñaki Fernández era jugador de l’Empuriabrava que va morir recentment a l’edat de 27 anys a causa d’una greu malaltia. L’Iñaki no havia jugat mai ni amb l’A.E. Roses ni amb el Base, però entre els jugadors de tots dos equips en tenia molt d’amics i diumenge, en el  derbi local de futbol de 2ª Catalana tots dos clubs el van voler retre un homenatge.

Homenatge on els jugadors de l’Agrupació Esportiva i el Base van sortir al centre del camp, acompanyats dels presidents, entrenadors i equips tècnics dels dos clubs, lluint una samarreta amb la llegenda “Sempre present, Iñaki”. Seguidament els dos capitans, Eduard Sastre, de l’A. E. Roses, i Marc Ricart, del Base Roses, van fer-hi entrega d’uns rams de flors a la família de l’Iñaki.

Un homenatge que tots els jugadors, equip tècnic i directiva de l’equip de futbol de l’Empuriabrava van voler presenciar assistint al Municipal de Mas Oliva, i per la qual cosa, van demanar a la Federació ajornar el partit que havien de jugar davant el Monells.

Després del minut de silenci en honor d’Iñaki Fernández es va iniciar el partit. Un matx en el que, independentment del resultat, va predominar, tot i la gran rivalitat existent entre tots dos equips, el joc net. I a la graderia no va haver-hi la tensió que sempre es viu en aquests partits entre dos rivals locals. “La rivalitat, bé entesa, només ha d’existir al camp, perquè jo sóc ara entrenador del Base, però continuo sent soci de l’A.E. on he jugat alguns anys”, va destacar l’entrenador del Base Roses, Napo Cayuela, que va voler tenir un record per l’Iñaki, “el qual va debutar amb mi al Vilajuïga amb 16 anys”.

L’homenatge al jugador de l’Empuriabrava va ser considerat, fins i tot per en Gabriel Maragalll, tècnic de l’A.E. Roses, “com el més important del partit, el fet de la bona comunió que ha hagut entre els dos clubs i l’Empuriabrava per dedicar-li aquest homenatge al jugador i a la seva família”.

Empat a 1 que no serveix a cap equip per assolir el seu objectiu

Actualment l’A.E. Roses es troba vuitè a la classificació amb 42 punts i el Base Roses a la setzena, amb 26. El primer encara no s’assegurat la permanència, i el segon, en llocs de descens, suma 26, a nou de la salvació.

Al final del 90 minuts el marcador va reflectir un empat 1, el qual no serveix a cap dels dos equips per assolir els seus objectius. Al Roses per assegurar-se jugar l’any vinent a 2ª Catalana i al Base per donar un pas de gegant per no baixar a tercera.

La primera part va ser dominada pels visitants, els quals van portar en tot moment el ritme i el control del joc, “si els partits acabessin a la mitja part tindríem 15 punts més”, va assenyalar Cayuela en senyal que el seu equip a les segones part baixa molt el rendiment perdent punts que pràcticament tenien a la butxaca.

I fruit d’aquest domini del Base va aconseguir, al minut 36, el gol visitant, obra d’Eric Jacobs.

I amb 0 a 1 es va arribar al descans.

A la represa el domini va canviar de bàndol, i els locals jugant a contravent “hem jugat molt bé, hem tingut paciència, tenint molta estona la pilota per saber aprofitar una de les moltes oportunitats que se’ns ha presentat per fer l’empat”, va assenyalar Maragall. Un empat que va aconseguir en Joel Crespo fent un gran gol des de fora de l’Àrea.

Un derbi de germanor com el que es va viure diumenge entre l’A.E. Roses i el Base Roses C.F. només podia acabar en empat.