A un veí de Roses li donaran l’alta definitiva aquest dijous pel contagi de coronavirus

M'he curat de coronavirus

Un veí de Roses podrà aquest proper dijous fer vida normal (dins el confinament actual) després d’estar aïllat durant una quinzena de dies en una habitació de casa seva sense cap mena de contacte amb la seva família

Treballar com a personal sanitari avui dia és tot un risc per la salut. Un risc que els nostres sanitaris assumeixen heroicament en favor de la vida dels demés. Un risc que de vegades no surt bé i ho acabes pagant. És el que li va passar a un veí de Roses que treballa a l’Hospital de Figueres i del qual no facilitem el seu nom per salvaguardar la seva intimitat.
El passat dimecres, 11 de març, V.R. (Veí de Roses), que és com l’anomenarem a partir d’ara, es va començar a trobar malament. Tos, mucositat, problemes respiratoris eren els símptomes que presentava, els quals no estaven acompanyats de febre, la qual cosa descartava, en principi, que estigués contagiat de coronavirus.
Per això, al dia següent, dijous 12 de març, en trobar-se pitjor, “vaig decidir anar al CAP de Roses, i me’n van enviar cap a casa. Però, al dia següent em trobava encara més malament, i me’n vaig anar al servei d’Urgències de l’Hospital de Figueres, i em van dir també que marxés cap a casa i que truqués al 061”, ha explicat V.R.

“Després de 4 hores penjat al telèfon” des del 061 li diuen que si no ha estat en contacte directe amb un positiu ni en cap zona de risc, segurament serà un refredat, “però que estigués atent a la temperatura per si en algun moment em pujava la febre”. 

Tres dies després, el diumenge, 15 de març, li truquen de l’Hospital per comunicar-li que s’activa el protocol i que al dia següent, dilluns dia 16, li farien el test del coronavirus.

I el dimecres, 18 de març, li donen la notícia que ningú vol sentir durant aquest dies, “que era positiu per coronavirus”. I des de llavors V.R. està aïllat en una habitació de casa seva “sense tenir cap mena de contacte amb la meva dona ni el meu fill. Si surto de l’habitació per a anar al bany m’he de posar màscara i guants”.
Un problema d’aïllament, però, que no va patir només V.R. , ja que la seva família “en estar en contacte directe amb un positiu, també estan aïllats a casa sense poder sortir”.

Sortosament, aquest mateixa setmana els símptomes desapareixen i amb els controls mèdics via telèfon per part del servei mèdic del CAP de Roses es determina que anés a l’Hospital de Figueres a fer-se un altre test del coronavirus.

Un test que li van fer aquest passat dimarts, 24 de març, i que ahir al matí li van notificar el resultat: NEGATIU. La millor notícia, sens dubte, que podia rebre, i que tot i la quinzena de dies aïllat en una habitació, V.R. se sent “afortunat en haver tingut només símptomes lleus i poder haver passat aquesta patologia vírica des de casa, sense necessitar hospitalització”.

Ara, però, V.R. ha de continuar uns dies més aïllat a l’habitació de casa seva, fins aquest proper dijous, 2 d’abril, que serà, com diu el protocol, quan s’haurà complert 8 dies des que va donar negatiu.
Així, aquest proper dijous V.R. i la seva família tornaran a fer vida normal (dins la normalitat actual de confinament), tot i que ell, com a personal sanitari, tornarà anar a treballar a l’Hospital de Figueres.