Els agents de la Policia Local de Roses vestiran un nou uniforme, el mateix que portaran totes les policies locals de Catalunya

Nou uniforme Policia

Els nous uniformes de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra

Impulsat des de la conselleria d’Interior, l’objectiu és que les 215 policies locals de Catalunya comparteixen la mateixa indumentària 

Nou uniforme Policia
Els nous uniformes de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra

El passat divendres el conseller d’Interior, Jordi Jané va presentar la nova indumentària que portaran les 215 policies locals de Catalunya i els gairebé 17.000 agents del cos de Mossos d’Esquadra.
Pel que fa als els agents de seguretat municipal comparteixen tots el mateix uniforme, i pel que respecte a la Policia de la Generalitat renovar la seva indumentària, que fa més de 30 anys que és la mateixa.

Uniformitat del cos de les Policies Locals de Catalunya

Amb aquesta iniciativa, totes les Policies Locals de Catalunya compartiran una uniformitat única, ja que fins ara hi havia diversitat en el vestuari de les policies locals de cada municipi, un fet que canviarà gradualment a mesura que la Policia Local de cada municipi liciti la comanda.

Així, el nou uniforme de les Policies Locals de Catalunya, de color blau nit, consisteix en una camisa o polo que es presenta en dues modalitats: màniga llarga i màniga curta, amb botons blancs.

Al pit dret, s’hi observa el text “POLICIA” serigrafiat en blanc o gris clar reflector i, per sota, la veta adherent per fixar el número d’identificació professional de l’agent. Al pit esquerre es mostra l’escut específic designat per cada cos de policia local. A l’esquena es mostra centrat el text “POLICIA”. Immediatament per sota es mostra el text “policia local” o “guàrdia urbana” o la denominació pròpia del cos policial, i per sota, quatre quadres. Tot serigrafiat en blanc o gris clar reflector. Les espatlles es mostren en groc fluor d’alta visibilitat en forma cònica amb xarretera de color blau nit.

A la part alta de la màniga esquerra es mostra la bandera de Catalunya en posició horitzontal.

La caçadora i l’impermeable, amb el mateix color i disseny, estan compostos a més d’un folre extraïble en la zona del tronc per tal que l’usuari pugui regular la protecció tèrmica segons la temperatura exterior, o bé faci ús o no de l’armilla de protecció balística.

Els pantalons també inclouen un folre extraïble per afavorir la regulació tèrmica de l’usuari.

Pel que fa a la gorra, també de color blau nit, està composta de copa, cinturó i visera. La part superior de la copa disposa d’un teixit transpirable.

La gorra disposa d’un cinturó en forma circular amb dues línies de quadres serigrafiats en color blanc o gris clar reflector.

El complementen un cinturó, mitjons, sabates o botes i guants, tot de color negre. Els guants, confeccionats en pell o qualsevol material sintètic que es consideri per proporcionar diferents tipus de protecció (antitall, transpirables, hidròfugs, protecció tèrmica, etc.), seran a elecció de cada cos policial.  

Uniformitat del cos de Mossos d’Esquadra 

La proposta de nova uniformitat de la PG-ME persegueix diversos objectius, d’una banda mantenir la coherència amb el model de servei actual i preservar el concepte de policia de proximitat, i de l’altra millorar l’adequació de l’operativitat del patruller mantenint la prestància.

Tos dos objectius els compleix la nova uniformitat ja que s’aprofiten els avenços més recents quant a materials tèxtils per proporcionar confort i protecció davant condicions climatològiques adverses. Al mateix temps es busca l’elegància que ha d’estar associada a un cos policial.

També s’ha volgut respectar els elements de la imatge tradicional de la uniformitat del Cos de Mossos d’Esquadra, mantenint alguns formats, com ara colors i insígnies, que històricament han estat vinculats a la uniformitat de la PG-ME.

Un nou uniforme pensat per portar l’armilla antibales

Un altre aspecte important que s’ha tingut en compte a l’hora d’establir la nova uniformitat ha estat la implantació de l’armilla antibales individual, per la qual cosa s’ha optat per colors de la uniformitat que siguin homogenis amb aquesta peça de dotació. D’aquesta manera s’aconsegueix el doble objectiu de potenciar l’ús d’aquesta peça de la uniformitat.

Quant a la visió interna, s’ha volgut triar una uniformitat que obtingui la màxima acceptació entre el propi col·lectiu per les seves propietats tècniques que milloren l’operativitat i la confortabilitat.

Per últim, s’ha pretès la versatilitat d’un únic model d’uniformitat arreu del territori, per ajustar les necessitats dels agents la PG-ME a qualsevol indret del país en qualsevol època de l’any. Per aquest motiu s’ha estructurat la nova uniformitat en base a un concepte de capes que proporciona un ampli ventall de combinacions i configuracions, que permet adaptar-se a les necessitats de qualsevol agent en qualsevol indret.