Fira de la Rosa de Roses

Als Yabadumbas els creixerà el nas durant el carnaval de Roses

El cap de colla de la Yabadumba, en Marc Soler amb la seva carrossa

La colla Yabadumbas celebrarà el seu segon any desfilant al carnestoltes, però no sabem si creure’ls perquè mentre parlaven els creixia el nas com a Pinotxo!

El cap de colla de la Yabadumba, en Marc Soler amb la seva carrossa
El cap de colla de la Yabadumba, en Marc Soler, amb la carrossa

La colla Yabadumbas es va fundar l’any passat quan els seus integrants van decidir separar-se del seus pares, integrants tots de la colla MaiFlay. I van debutar al carnaval de Roses disfressats de Wario, el ninot dolent del videojoc Mario Bros. De dolents a mentiders, perquè enguany aniran vestits de Pinotxo, “sí, vam estar mirant disfresses fàcils i divertides i l’unica que vam trobar que ens va agradar va ser aquesta”, ens explica el cap de colla, Marc Soler.

I la carrossa, per tant, representarà “la casa d’en Gepeto, el pare i creador de Pinotxo i la par de davant de la carrossa hi  haurà el teatre de les marionets”, afirma Soler.

En total seran 44 Pinotxos, 10 més que els 34 Warios de l’any passat, i cada Pinotxo pagarà 150 euros per poder explicar mentides durant les desfilades, uns diners “amb els quals entra tot menys la modista ja que cadascú es busca la seva, i l’arrossada he d’acabar de fer números per veure si anem o no”, explica el cap de colla. Un cap de colla que ens diu que els Pinotxos “anirem a sopar dissabte a la nit al restaurant d’un amic, però aquí cadascú es paga el seu àpat”.

yabadumbas1Com és el segon any de la colla Yabadumbas, i segons els Manaments del carnaval fins que una colla no viscut dos carnaval no té dret a barraca, l’any passat no van disposar d’una “i tampoc la demanarem perquè estudiem durant l’any i treballem a l’estiu”, les despeses del carnaval surten integrament de la quota que paga cada integrant.

Unes despeses que suposa pels Yabadumbas pel carnaval d’enguany d’uns 6.500 euros.

Quan vegeu als Pinotxos durant el Carnaval no feu-los cas… Que són uns mentiders. Tampoc intenteu agafar-los com a llenya per a la vostra llar de foc, què ens sembla que no són de fusta… Ens sembla, perquè com menteixen tant!