Alumnes de Secundària de Roses es manifesten contra les retallades en educació

Manifestació contra la Llei Wert

Joves estudiants de Roses durant l'acte de protesta contra la Llei Wert a la plaça Catalunya

L’augment de les taxes universitàries, les retallades en educació i la supressió de beques han estat els principals motius de la protesta dels estudiants de Roses

Manifestació contra la Llei Wert
Joves estudiants de Roses durant l’acte de protesta contra la Llei Wert a la plaça Catalunya

David Ibañez és un jove rosinc, estudiant de 2º de batxillerat a l’institut Cap Norfeu de Roses, que va decidir impulsar una protesta contra la llei Wert i les retallades en educació. Per aquest motiu va parlar amb els seus companys i la direcció del centre per si recolzarien la seva protesta manifestant-se a la plaça Catalunya.
Així mateix, van transmetre el seu missatge als alumnes de l’institut Illa de Rodes, que també van decidir secundar la protesta que s’ha portat a terme aquest matí durant, aproximadament, una hora.
Segons la Policia Local han estat 200 persones, entre estudiants de 3er d’ESO a 2on de batxillerat del dos instituts, més els professors del col·legi Els Grecs, que a l’assabentar-se s’han sumat a la protesta, els que han participat a la manifestacions. I segons el joves, un centenar.
Amb un missatge de ‘L’educació està de dol’, per això alguns vestien de negre, els joves es queixaven “la supressió de les beques, de les retallades en educació i de l’augment de les taxes universitàries”, ha afirmat David.
D’altre jove assenyalava “que si no donen beques per anar a estudiar a la universitat, en el futur només podran anar els rics”.
Com a nota anecdòtica, una parella dels Mossos d’Esquadra hahagut d’aixecar acta de la concentració dels joves, ja que eren més de 20 persones i no havien demanat permís per portar-la a terme.