Arriba la 3ª edició de la Fira Contraban, la Fira de Vins Lliures de les Alberes

Fira Contraban

Una fira de vins que tindrà enguany al monestir de Sant Quirze de Colera 

Fira ContrabanEls dies 31 de març i 1 d’abril tindrà lloc, a la localitat altempordanesa de Rabós d’Empordà, la Fira Contraban. En la seva tercera edició, Contraban, es trasllada a Sant Quirze de Colera, el vi torna al Monestir. Comptarà amb 13 cellerers, al igual que als monestirs benedictins, com el de Sant Quirze de Colera, on hi habitaven 13 monjos. Vinyaters amb un fort lligam amb la terra que treballen i uns vins purs que reflecteixen la vinya que cultiven. 

El diumenge 31 de març la fira estarà oberta de 11:00 a 19:00 i al llarg del dia els visitants podran degustar els vins dels viticultors elaboradors de petit format, escoltar i ballar al ritme de la música de Moshka i de DJ Tòria; música dels 50’s i 60’s, i gaudir de la gastronomia amb el menú de Contraban del Restaurant El Corral de Sant Quirze, el càtering d’El Ginjoler i el platillo de les àvies de Rabós cuinat a l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà. 

L’edició d’enguany bé carregada de novetats. Es podrà gaudir d’un tast itinerant amb visita guiada entorn del Monestir, de la mà de Glops d’Història. Trobareu la primera edició de la Mostra de l’Albera, amb petits productors, ramaders, publicacions i serveis turístics, tots ells establerts o vinculats al territori de l’Albera. I fins i tot podreu fer una passejada en burro, de la mà de Burrotrek. 

No hi faltarà el concurs de fotografia d’Instagram amb 4 premis consistents en sopars per a 2 persones als restaurants: Integral de Figueres, Chez Louisette de Garriguella, El Portal de la Gallarda de Castelló d’Empúries i la Via del Vi de Perpinyà. 

El dilluns 1 d’abril Contraban obrirà de 10:00 a 14:00 pel públic professional. A l’agenda del dia hi consta la projecció del documental de Clara Isamat: “Revolución Líquida”, per posteriorment celebrar  una taula rodona sota el títol: Sommelier. Passat, present i futur amb la participació de la mateixa sommelier i comunicadora, Clara Isamat, Glops d’Història: historiadors i sommeliers, Pep Palau: gastrònom i director Fòrum Gastronòmic, Ruth Troyano: periodista especialitzada, i Núria Renom: elaboradora i sommelier

La fira de vins Contraban, que tindrà lloc al Monestir de Sant Quirze de Coler, està organitzada per Jordi Esteve de Rim, Vins i Vinyes i Noemí Morales d’Atelier, Marketing & Events, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rabós, Coto de Caça “Els Rocs blancs”, The Jump Productions, Glops d’Història, Magnètic Studi, Carnisseria Can Salvi, Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà, El Corral de Sant Quirze, CFGM Olis i Vins de l’IES Llançà, ICAD, Carnisseria Can Salvi, l’Associació local Xuca Mulla i  la gent del poble de Rabós.