Mes de paraules

Cada colla amb la seva Barraca de Festa Major

Ahir es va procedir al sorteig de les Barraques que tindrà cada colla, tot i que la Colla del Tech ja tenia clar que la seva Barraca seria la més allunyada de l’escenari

Els representants de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses, la regidora Sílvia Ripoll, que s’estrenava en el càrrec, i el tècnic Jordi Sastre, més els de les 12 colles de Carnaval que disposaran enguany per la Festa Major d’una Barraca per la Festa Major 2023, van mantenir una reunió de cares a l’organització de la Festa als terrenys de l’antic càmping Bahia. Barraques que s’inauguraran el dia 10 d’agost i tancaran el dia 15.

Després d’enumerar el compliment de les obligacions tant administratives com logístiques per part dels membres de cadascuna de les dotze colles, es va establir la taula de preus per aquest any 2023, que és manté igual que l’any passat, quan es van pujar després tres anys sense fer-ho, entre d’ells els dos de pandèmia i, per tant, l’absència de Barraques.

I els representants de les colles van decidir mantenir els preus de l’any passat, així com treure el got de 33cl, per la qual cosa desapareix la cervesa a 2 euros, ja que es serviran en gots de mig litre.
Gots que són reciclables, evidentment, “però també biodegradables, així, si una persona el perd o cauen a terra i no es recullen, no perjudicarà el medi ambient”, va assenyalar Sílvia Ripoll.

Així mateix, es va dedicir que aquelles colles que serveixen llaunes de cervesa per tenir un excedent d’estoc del Carnaval, les haurien de servir en el got, i emplenar aquest amb més cervesa d’una segona llauna per establir el preu fix de 2’5 euros, el mateix preu que tindrà la llauna de cervesa sense alcohol.

PREUS BARRAQUES 2023

Begudes Preu Entrepans Preu Altres Preu
Aigua 1’5 € Pinxo 3,5 € Patates 3 €
Refresc 2’5 € Botifarra 4’5 € Patates braves 4 €

Llauna cervesa s/alcohol

2’5 € Llom 4’5 € Cafè i tallat 1’5 €
Cervesa Mig Litre 2’5 € Bacon 4’5 € Cigaló 2 €
Beguda energètica 3 € Bikini 3’5 € Got reciclable 1€
Combinat/Mojito 6 € Frankfurt 3’5 €    
Combinat Beguda energètica 7 € Suplement formatge 0,50 €    
    Suplement ceba 0,50 €    

El ‘mal fario’ de la colla del Tech

Finalment, es va procedir al sorteig de les Barraques per decidir quina tindrà cada colla. Un sorteig pel qual es va establir que les colles que l’any passat van gaudir de les Barraques més properes a l’escenari, o bé van patir el tenir les més allunyades, no podrien repetir ubicació.

I la colla del Tech, en renunciar l’any passat a tenir Barraca per tocar-li una, com cada any, de les més allunyades a l’escenari, no va estar exempta d’aquest excepció, per la qual cosa va entrar sorteig amb la possibilitat que li toqués un altre cop una Barraca no desitjada, i per no perdre la costum… Disposarà d’una de les distanciades a l’escenari, per continuar amb el seu ‘mal fario’.

Si no renuncien els seus membres a la Barraca, l’any vinent la colla del Tech té assegurat que no li tornarà a passar.  

 

ESCENARI

 
PIM PAM PUM   SANT TORNEM-HI
   
SCARGOTTINS WENDYS
   
COLLA BRUEL ENS FALTA TEMPS
   
TORRACASTANYES LOS LERELES
   
A CORRE CUITA BAI DE FEIS
   
LOS NENUCOS COLLA DEL TECH