Campanya des de Roses per al manteniment del transport sanitari gratuït en el tractament de malalties cròniques

transport_sanitariDes de fa uns dies s’ha iniciat a Roses una campanya de recollida de signatures amb l’objectiu de fer arribar al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, la petició per un “Transport Sanitari Gratuït per al Tractament de Malalties Cròniques”. Durant les primeres 48 hores des de la posada en marxa d’aquesta iniciativa s’han superat ja les 400 signatures, i la campanya segueix comptabilitzant adhesions a través de la plataforma d’internet www.change.org.

Darrere d’aquesta iniciativa, es troba una usuària rosinca de transport sanitari, obligada a desplaçar-se fins a l’Hospital de Figueres 3 cops per setmana, per rebre el tractament de diàlisis que necessita. Juntament amb amics i familiars, acaba d’iniciar aquesta campanya davant la notícia que el govern vol fer pagar a partir d’ara pel transport sanitari a centres hospitalaris en cas de malalties cròniques, una mesura que afectaria a pacients que han de rebre tractaments com quimioteràpia, radioteràpia o hemodiàlisis, entre d’altres.

Els impulsors de la campanya destaquen l’agressivitat de la majoria d’aquests tractaments, dels quals el pacient en surt molt afectat. A més, molts dels malalts són persones grans, i els efectes que una malaltia d’aquestes característiques produeix tant a l’estat físic com psicològic del pacient, són molt elevats. Per tot això, consideren que l’eliminació de la gratuïtat d’aquest servei de transport, representaria una gran injustícia, augmentaria la problemàtica i dificultats a les quals han de fer front els pacients dia a dia, i representaria un greuge per a tots aquests usuaris.

Tal i com destaquen, el servei de transport sanitari no és un luxe, sinó supervivència, i posen per exemple el cas de la pacient rosinca, a qui 7 dies sense rebre el tractament de diàlisis que necessitaria suposaria la mort.

Per tot això, fan una crida per aconseguir el màxim suport a aquesta petició, i contribuir a aturar les retallades en el camp de la sanitat. Durant els primers dos dies de campanya, i només via facebook, la petició ha superat ja les 400 signatures, amb adhesions arribades no només de Catalunya, sinó també d’arreu de l’Estat.

Les persones interessades a donar el seu suport a aquesta campanya, poden fer-ho clicant AQUÍ