Fira de la Rosa de Roses

Campanya policial per reduir les distraccions durant la conducció

Campanya per reduir les distraccions durant la conducció
Les distraccions causades per l’ús dels telèfons mòbils són les més esteses i incrementen considerablement el risc d’accidents de gravetat

A la darrera campanya de controls de distraccions i semàfors d’octubre de l’any passat es van imposar en una setmana un total de 3.640 denúncies, de les quals 2.256 van ser per fer ús o subjectar el mòbil

Aquesta setmana, des d’aquest passat dilluns, 24 d’abril, i fins diumenge dia 30, el Servei Català de Trànsit coordina amb el cos dels Mossos d’Esquadra i les Policies Locals de diversos municipis de Catalunya, una campanya policial intensiva per combatre les distraccions i vigilar el compliment dels semàfors.

A la darrera campanya de controls de distraccions i semàfors d’octubre de l’any passat es van imposar en una setmana un total de 3.640 denúncies, de les quals 2.256 van ser per fer ús o subjectar el mòbil van ser per la manipulació o subjecció del mòbil. Això vol dir que es van denunciar de mitjana més de 300 conductors cada dia per l’ús del telèfon en la conducció. En aquest sentit, cada any a Catalunya es posen més de 20.000 sancions per manipular dispositius de telefonia mòbil o altres sistemes de comunicació durant la conducció.

L’any 2022, les distraccions van continuar sent de la primera causa dels accidents amb víctimes a les carreteres catalanes junt amb la infracció d’una norma de circulació i per davant de l’errada del conductor i la velocitat inadequada. En concret, van ser darrere d’un 24% de la sinistralitat, és a dir, d’1 de cada 4 accidents amb víctimes.

En particular, les distraccions causades per l’ús dels telèfons mòbils són les més esteses i incrementen considerablement el risc d’accidents de gravetat. Convé destacar que des de l’any passat ha augmentat la sostracció de punts fins a 6 (abans 3) per utilitzar el mòbil, subjectant-lo amb la mà, durant la conducció.