Cap de setmana intens de Gospel a Roses, una proposta per desestacionalitzar el turisme a la Vila

Estatge de gospel a Roses amb Emmanuel Djob

El cap de setmana del 18 i 19 d’abril tindrà lloc a Roses un estatge de Gospel amb el mestre Emmanuel Djob

Estatge de gospel a RosesEl stage està obert a tothom, tant a les persones que canten habitualment com els que tenen curiositat per endinsar-se en aquest tipus de música, sense que calguin coneixements musicals per participar-hi. Constarà d’un taller intensiu que es realitzarà, en blocs de tres hores cada un, dissabte matí i tarda i diumenge al matí. Diumenge a la tarda es farà un concert gratuït on els participants interpretaran, juntament amb Emmanuel Djob, les cançons que s’hauran treballat durant el taller. L’estatge inclou el dinar de dissabte. Tot plegat tindrà lloc a l’Hotel Prestige Sant Marc. Des de començaments d’any, aficionats tant de diversos llocs de Catalunya com del país veí han començat ja a formalitzar la seva inscripció.

Roses compta ja amb una tradició de molts anys oferint tallers de gospel dins del marc del festival de Blues, Jazz i Gospel que se celebra en ple estiu, activitat que va començar l’empresa Madma, i que l’Associació rosinca Viumusika ha continuat. Així mateix, Emmanuel Djob ja és un vell conegut a Roses, on ha realitzat dos stages, al 2010 i el 2012. Aquest, però, serà el primer després del seu èxit a The Voice.

L’estatge pretén ampliar l’oferta d’aquest tipus esdeveniments a la zona, i alhora, obrir una nova via per a la desestacionalització del turisme a Roses.

Emmanuel Djob

D’origen camerunès,  i amb una veu forjada al foc del Gospel africà americà, Emmanuel Djob és un autor compositor, solista i director de coral que s’ha guanyat en aquest estil el reconeixement dels seus parells. Des de Dixie Hummingbirds a Rhoda Scott, passant pels Five Blind Boys Of AlabamaWally Badarou, Demi Evans, Marcel Boungou and the Palata, els Golden Gate Quartet, Liz Mc Comb, Screaming Jay Hawkins o també Gospel Pour Cent Voix… les col.laboracions omplen i enriqueixen la seva trajectòria.

Després del seu pas pel programa de televisió The Voice França al 2013, és ara també un artista conegut i reconegut pel gran públic al país veí. Sense renegar del seu paper com a fundador i líder de formacions importants com The Black & White Gospel Xperience, Gospelize It! o By The Gospel River, decideix el 2011 sortir de l’ombra iniciant una carrera en solitari en la que podem destacar àlbums com Seven Minutes, sobre la pena de mort, i que el porta a un èxit que esclata definitivament després del seu pas per The Voice França al 2013. L’any 2014 ha estat el de la seva consolidació a França, on d’octubre a desembre va encadenar concerts un rere l’altre en tota mena d’escenaris i acompanyat de gran diversitat de formacions. Actualment està a punt de treure un nou àlbum.

Amb un indubtable carisma i una veu de baríton cremada per la vida, sentir-lo cantar és un moment de pura emoció, treballar amb ell és tremendament enriquidor, i acompanyar-lo durant el concert al final del taller, una experiència inoblidable.

Els organitzadors

L’estatge de gospel està organitzat per Music Support Air, nova divisió de l’empresa de comunicació rosinca Support Air International, responsable, entre d’altres, de la comunicació de la federació Internacional de Ball Esportiu i tots els seus esdeveniments. A mig termini tenen la intenció de muntar projectes de major envergadura en el camp del gospel i la música coral a la nostra zona.

Music Support Air pretén fonamentalment ampliar l’oferta d’activitats d’aquesta mena a les nostres comarques per tal de satisfer la creixent demanda dels aficionats de la zona, a qui va dirigit l’estatge en primera instància. Però a més, volen atraure també gent d’arreu de Catalunya i del sud de França, gràcies a l’ atractiu de Roses com a destí de vacances, i d’aquesta manera començar a obrir un nou camí per a la desestacionalització del turisme.

Vídeo presentació de l’estatge de Gospel a Roses: