Per Carnaval tota polèmica val

Carnaval de Roses
Ballant en una de les desfilades del Carnaval de Roses / Foto: arxiu
Carnaval de Roses
Ballant en una de les desfilades del Carnaval de Roses / Foto: arxiu

Totes les activitats que es fan i que impliquen una gran mobilització de persones o que son activitats de gran interès per una gran part de la ciutadania sempre porta polèmica i diferents opinions entre participants, espectadors, administració i organitzadors.

El cas del Carnaval de Roses no es una excepció i amb a la polèmica de la nau per a les carrosses, que corre per les xarxes, ara s’ha sumat la decisió de no poder beure ni menjar durant la passada.

Primer de tot, cal dir que no veiem bé que pel carnaval es pugui beure o menjar durant la passada, però des de l’ajuntament es dóna permís per celebrar activitats com el Correbars, que, a part del consum d’alcohol al carrer com a única finalitat, no té cap sentit i menys fet un diumenge de Setmana Santa.

A altres municipis aquesta activitat queda justificada o emmascarada per la festa major i després del sopar de colles es fa un correbars fins a les barraques. L’objectiu es el mateix: beure alcohol al carrer, i no que estigui justificat però si més camuflat.

D’acord que no cal que les carrosses de les colles de carnaval siguin un bar mòbil i no s’ha de confondre la llibertat amb el llibertinatge, però ni tant ni tant poc.

El Carnaval per passar-t’ho be l’has de viure des de dins perquè si no, només veus un seguit de gent disfressada que amb més o menys gracia caminen per un carrer lluint la seva disfressa, sense més.

Potenciar que les colles es treballin encara molt més la disfressa, la seva carrossa i que assagin una coreografia per tal d’optar a uns premis simbòlics, poden crear una competivitat sana entre les diferents colles i, sobretot, pot tornar a fer créixer l’interès dels visitants d’apropar-se a Roses i veure l’espectacle de disfresses, com passa, per exemple, a Platja d’Aro o Sant Feliu de Guíxols, per citar dos pobles de l’Empordà.

El Carnaval de Roses havia estat un dels millors del país i la gent, els participants que viuen tant intensament aquestes dates es mereixen que això es reconegui. Es mereixen que la nostra festa de disfresses no doni la imatge que es tracta d’una “festassa” de 4 amiguets que passen per un carrer disfressats de no se què.

Entre tots cal seguir treballant, fent crítica constructiva i participant per tornar a fer el Carnaval de Roses un dels referents no només de la comarca, sinó del país, i això només ho poden fer els ciutadans, per tant, sortiu al carrer  i participeu perquè no podran res contra un poble unit, alegre i combatiu.

Xavi Gorro