Inici Actualitat Castelló d’Empúries va ser l’escenari de la VII Trobada de Colles...

Castelló d’Empúries va ser l’escenari de la VII Trobada de Colles Castelleres Gironines

Les 7 colles castelleres gironines participants a la Trobada Castellera fent un pilar de 4 de manera simultània

Les dues colles castelleres de l’Alt Empordà, els Vailets de l’Empordà, que van fer d’amfitrions, i la Colla Castellera de Figueres van portar a terme una actuació a l’alçada de l’esdeveniment

Les 7 colles castelleres gironines participants a la Trobada Castellera fent un pilar de 4 de manera simultània a la plaça de la Basílica Santa Maria

Els Castellers de les Gavarres, la  Colla Castellera de Figueres, els Esperxats de l’Estany, els Marrecs de Salt, els Minyons de Santa Cristina, els Xerrics d’Olot i els amfitrions, els Vailets de l’Empordà van ser les colles que van participar diumenge passat a la VII Trobada de Colles Castelleres Gironines, que va acollir en aquesta ocasió Castelló d’Empúries.

La diada, que es va celebrar a la plaça de la Basílica Santa Maria, va començar amb els tradicionals pilars d’entrada simultanis a so de gralles i tabals. Les 7 colles es van dividir en dos grups que van actuar simultàniament en primera i tercera ronda. La segona la van fer en solitari. Els Vailets de l’Empordà van obrir la primera ronda del seu grup amb un còmode 3 de 6 amb agulla centrat i controlat fins el final i descarregaven el seu primer 4 de 6 amb agulla de la temporada en segona ronda.

A tercera ronda, van descarregar una consolidada torre de 6, que va completar la seva actuació, per la qual van sortir molt satisfets i enfortits d’aquesta trobada castellera gironina en complir els seus objectius de consolidar-se i créixer com a colla per assolir construccions de castells més grans.

Per la seva banda, la Colla Castellera de Figueres, en ronda d’entrada van fer un pilar de 4 per sota amb una de les enxanetes més menudes, que tot seguit va donar pas al 4d7 amb agulla.
En segona ronda, la colla va dur a plaça el 5d7, el castell insígnia dels castellers figuerencs que un cop més es va descarregar a la perfecció.

En tercera ronda, els liles van fer el 3d7 amb agulla, possiblement el castell més treballat dels liles en aquesta diada, acabant amb la sensació d’una actuació ben feta, que van concloure amb un pilar de 4.

La diada es va tancar amb una sèrie de pilars simultanis, polkas i balls abans de dirigir-se cap a la Sala Polivalent de la Vila Comtal, on les 7 colles van dinar juntes per seguir a continuació la festa amb diferents animacions i música.

Exit mobile version