Comunicat de la Residència Pi i Sunyer d’avui, 23 d’octubre

Residència Pi i Sunyer de Roses
Residència Pi i Sunyer de Roses

El director de la Residència Pi i Sunyer de Roses, Josep Marés, fa públic que a dia d’avui registra 28 positius de coronavirus, 19 residents i 9 treballadors

Volem informar de la situació en la que es troba la residència des del passat 13 d’octubre, quan una treballadora va comunicar al centre que havia donat positiu per COVID.
Tan aviat com vàrem rebre la notícia, i tal i com marquen els protocols, vàrem declarar groga tota la planta on havia treballat aquesta noia, es van confinar els residents a les seves habitacions, es van confinar les treballadores que havien estat contacte directe d’aquesta i es va informar de la situació al Departament de Salut, els responsables del CAP i a les autoritats de Roses.

El dia 15 va arribar la unitat mòbil enviada pel Departament de Salut per fer un clivatge a tots els residents de la segona planta i a les treballadores que havien estat contacte directe. No vàrem rebre resultats fins els dies 18 i 19, i aquests mostraven 5 residents positius i dues auxiliars.

El mateix 19 d’octubre, aïllem la primera planta ja que una de les auxiliars que havia donat positiu treballava en aquesta planta. Aquest mateix dia, es comunica la situació al Departament de Salut i es segueix exactament el mateix protocol que es va seguir el dia 13 d’octubre, quan érem coneixedors del primer cas positiu, i no serà fins demà dissabte dia 24 que faran les proves PCR a tots els residents d’aquesta planta, i aquesta vegada, a tots els treballadors del centre. Durant aquesta setmana la residència s’han demanat proves ja que alguns residents presentaven símptomes malgrat ser negatius. Amb aquestes proves s’han obtingut 14 positius més, i es per aquest motiu que demà dissabte repetiran les proves a les persones del segon pis a qui encara no se’ls hi ha repetit.

Pel que fa als treballadors, actualment tenim 9 amb resultat positiu i 2 pendents de resultats, tots ells estan fent quarantena a casa i amb simptomatologia lleu.

Com s’ha fet des del primer moment anirem informat amb comunicats a tots els familiars i personalment, quan l’estat de salut del seu familiar ho ha requerit.

Anirem informant de qualsevol novetat.

Josep Marés
Director de la Residència Pi i Sunyer de Roses