La construcció de la nova escola Montserrat Vayreda de Roses comença a ser una realitat

Construcció nova escola Montserrat Vayreda de Roses

Màquinària treballant en els terreny son s'ubicarà la nova escola Montserrat Vayreda de Roses

S’han iniciat les obres per a la construcció del reivindicat col·legi de Primària Montserrat Vayreda de Roses

Construcció nova escola Montserrat Vayreda de Roses
Màquinària treballant en els terreny son s’ubicarà la nova escola Montserrat Vayreda de Roses

Un xic més tard, al voltant d’una vintena de dies, que el que va pronosticar l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, respecte a quan començarien les obres per aixecar el nou col·legi de Primària Montserrat Vayreda. Un centre educatiu llargament reivindicat  que “ara sí”, ha dit Mindan,  per fi, les màquines han entrat als terrenys on s’ubicarà la nova escola per condicionar-los i tot seguit iniciar la seva construcció.

Amb aquests treballs, tant la comunitat educativa com l’Ajuntament, veuen finalment l’inici d’unes obres que per diferents raons es faran  realitat passats deu anys des de l’establiment del centre escolar en barracons, “i ara només esperem que vagi tot bé i el temps d’execució es compleixi”, ha assenyalat l’alcaldessa.

Un termini d’execució de 14 mesos, per la qual cosa està previst que la nova escola Montserrat Vayreda s’estreni a l’inici del curs 2017-18.

La nova escola que serà de dues línies, és a dir, es podran encabir dos cursos de P3, de P4 i de P5, té un cost 4.362.073,73 amb l’IVA inclòs.  La planta baixa encabirà l’espai destinat a educació infantil (amb 6 aules, lavabos, aula de psicomotricitat i magatzem) i d’educació primària (amb 12 aules, biblioteca, magatzem, lavabos i 7 aules auxiliars per a reforç, informàtica, etc), els despatxos i sales destinades a administració, professorat i AMPA, així com els espais de menjador i cuina. Per la seva banda, la planta primera acollirà els espais destinats a gimnàs i vestidors.

Ja a l’exterior de l’edifici, s’urbanitzaran porxos destinats tant a educació infantil com a primària, patis i espai de jocs, un espai d’horta i pistes esportives, amb una superfície total de 7.296 m2. La gran zona exterior es dotarà de bancs, papereres, fonts, regs i l’equipament esportiu necessari (porteries de futbol, cistelles de bàsquet, etc), així com l’arbrat que permeti dotar d’ombra els espais destinats al joc dels infants.