Cop policial sense precedents a Roses contra el top manta

Cop contra el top manta a Roses
A dalt, els vehicles dels top manta retinguts per la Policia Local de Roses i els Mossos d'Esquadra. A sota, el material que hi havia en tres dels vehicles

Ahir al matí, en una operació conjunta entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, Roses reté 8 vehicles del top manta plens de material falsificat

A primera hora del matí d’ahir, concretament a les 6:30 hores, Roses va donar un cop, sense precedents a la venda ambulant il·legal, ja que en una operació conjunta entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra es van emportar 8 vehicles del top manta plens de material falsificat. Vehicles que eren veritables magatzems ambulants.

Aquesta operació, explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana, “és fruit d’un seguiment policial conjunt entre la Policia Local de Roses i els Mossos d’Esquadra, cos al que agraïm la seva col·laboració, ja que aquesta col·laboració entre les administracions és crucial per lluitar contra el top manta”.  El regidor va “valorar molt que aquesta operació s’hagi desenvolupat sense cap mena d’incidents, és a dir, sense enfrontaments entre els agents policials i els venedors ambulants il·legals. De fet, a les 7 hores tots els manters estaven dormint.

Dels 8 vehicles que es van emportar els cossos policials a les dependències de la comissaria dels Mossos es va enregistrar 3 davant els seus propietaris, “dos turismes portaven el maleter ple i una furgoneta també hi era plena a rebentar de material que hauria acabat al passeig marítim”, ha explicat Plana.

Aquesta nova operació policial contra el top manta forma part de l’estratègia que l’Ajuntament de Roses ha decidit desenvolupar enguany per lluitar contra la venda ambulant il·legal.
És a dir, absència, pràcticament, de policies uniformats al passeig i més agents policials de paisà fora d’ell per interceptar la mercaderia il·legal. L’objectiu, afirma Joan Plana, “maximitzar la quantitat de material decomissat per minimitzar els guanys del top manta per a que Roses deixi de ser rendible la venda ambulant il·legal”.

Material falsificat, no d’imitació

Segons explica el regidor de Seguretat Ciutadana una part del material trobat als als vehicles “serà, segurament, falsificacions i no imitació, i això punitivament serà un grau més i, en aquest sentit, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra volen ser molt escrupolosos i garantistes, i per això es trigarà més en fer tota la instrucció per obrir tots els cotxes i saber la quantitat de material que hi ha a dins”.