Coses que passen… (“quan per una orella els hi entra i per una altre els hi surt”)

Coses que passen

Coses que passenEn l’anterior número d’aquest diari digital vaig acabar criticant la feina feta per part de les regidories de Promoció Econòmica, Turisme i Festes. Crítiques que vaig traslladar al Ple que vàrem celebrar a finals de gener. Per a qui no ho sàpiga, recordo que les respostes per part dels tres regidors responsables demostren la poca iniciativa, la manca de projectes i la nul.la imaginació que tenen per portar amb èxit aquestes àrees tan importants per Roses en temps de crisi.
Que l’alcaldessa respongui que en diferents reunions amb el president de l’ACOR, és va decidir que no valia la pena fer res i que amb el sorteig d’ un viatge ja tenien la feina feta, o que el regidor de promoció econòmica doni l’excusa de que Roses a l’hivern, és un poble mort i que no hi ha diners per a més o que el regidor de Festes estigui satisfet amb una de les cavalcades més pobre dels últims anys, per molt vistós que quedés la sortida dels reis per la porta de les muralles, és per llogar-hi cadires.

Però el que demostra realment les maneres de fer d’aquest equip de govern, CiU-PP són les respostes a aquestes crítiques tan per part dels senyor Ambrosio com de la nostre alcaldessa.
En un escrit dirigit a la meva persona hem recrimina que li critiqui la feina i que he tret fora de context les seves paraules, tot dient-me que ell fa el que pot, que no és un polític professional i que no hi ha diners per fer més. O les declaracions de la Montse dient que les critiques han d’anar acompanyades de propostes. En primer lloc hi trobo a faltar una gran manca d’autocrítica per part dels dos regidors.
El que és evident en la nostra societat actual i dins el món laboral és que ningú pot estar al capdavant de cap projecte si no demostra la seva vàlua dins l’empresa en la que treballi. Si no vals o no en saps més o no estàs capacitat per respondre amb èxit el que et demana l’empresa ,entenc que has de ocupar llocs de menys responsabilitat o deixar pas a qui és millor que tu. El mateix passa quan un ocupa un càrrec públic, acceptar la regidoria de promoció econòmica és molt agosarat si no ets un professional del tema o si no t’envoltes d’assessors professionals que et puguin donar solucions per assolir o al menys intentar assolir amb èxit la feina per la qual el partit t’ha triat i t’ha posat al capdavant. No hem serveix dir que “faig el que puc”.
M’agradaria comentar-li a la gent de CiU que l’Ajuntament no és un òrgan per posar a la gent que més li convingui al partit. Els treballadors en aquest cas regidors de l’Ajuntament han de complir les expectatives de la feina que se’ls hi ha assignat, com en qualsevol empresa, no s’han d’utilitzar per complir les expectatives dels partits, en aquest cas el de Convergència i el de Unió. Els polítics han de treballar per el poble no per els partits, i crec poder afirmar amb rotunditat que els interessos dels partits polítics, a la gent de a peu el interessa ben poc.

En quant a la resposta televisiva de l’alcaldessa, lluny de tot exercici d’auto-crítica i amb un somriure que denota una certa prepotència, cosa que hem preocupa perquè demostra que a sobre es pensa que ho fa bé, que digui que la crítica de l’oposició ha d’anar d’acompanyada de propostes el que puc fer és un altre exercici, en aquest cas de memòria i recordar-li per exemple que aquest passat estiu, vàrem proposar un pàrquing d’autocaravanes per satisfer les necessitats d’una part dels visitants que tenim, ( l’Escala ja ens ha passat davant amb aquesta iniciativa),i la seva resposta junt amb la del multipresident va ser la de desqualificar aquesta mena de turisme dient que no ens aportaven res, mentrestant les autocaravanes campen pel poble sense cap mena de control i fent campaments a l’entrada de Roses com si fossin zíngars hongaresos .

O la proposta de Gent del Poble en l’ àrea de cultura instant a fer un conveni amb l’escola de música de Castelló perquè els rosincs tinguessin l’oportunitat d’anar a estudiar música, aprofitant que Castelló feia un conveni per gaudir de les instal•lacions de la Piscina municipal rosinca.

O, per exemple, quan fem veure al regidor d’hisenda que no pot fer, any rere any, els mateixos pressupostos quan les necessitats no són les mateixes ara que fan uns anys.

O quan demanem un pla de mobilitat, inexistent a hores d’ara, que resolgui el tema dels pàrquings.

O quan demanem, any rere any, que Turisme tingui una web com cal o aplicacions per mòbil.

O quan demanem que els serveis del Teatre estiguin digitalitzats, I és puguin comprar entrades per internet!. Tan difícil és? És normal que s’hagi d’anar a comprar entrades a l’Ajuntament ?

O la proposta que vàrem fer per resoldre els problemes amb els músics de carrer i els pidolaires que tenim a l’estiu, resolt d’una manera que no ha deixat content a ningú. Etc, etc, etc…

Totes aquestes propostes, idees i crítiques tenen un denominador comú, per una orella els hi entra i per una altre els hi surt. El fet de que la senyora Montse Mindan comparteixi la feina de la regidoria de turisme amb la d’alcaldessa demostra la importància que li donen a l’àrea de Turisme, una regidoria cabdal per els interessos de bona part del poble de Roses i que no és tractada com cal. S’han passat quatre anys parlant-nos de creuers, de les badies més belles del món, del projecte Terra de pas, del teatre com a centre de congressos i de moment a part de quatre despistats que baixen del vaixell, res ha funcionat. Pobre bagatge per a tanta feina a fer, I com he dit abans, a sobre és pensen que ho fan be!

Salut!!

Francesc Giner
Portaveu de Gent del Poble-AM de Roses