Del ‘borrachín’ Tio Pepe a la responsabilitat de salvaguardar a la població durant el Carnaval de Roses sent un Soldadet de Plom

Carnaval de Roses 2020
Aquests 12 membres de la colla The Efe Efe seran soldadets de plom, però amb una o dues cames?

Els membres de la colla The Efe Efe aniran disfressats pel Carnaval de Roses de Soldadets de Plom, per tant, per fer-ho bé s’haurien d’amputar una cama. O no

Tant de vi de Jerez van prendre els Tio Pepe de la colla The Efe Efe l’any passat durant les desfilades del Carnaval de Roses que, desgraciadament, molts d’ells van acabar en una associació d’alcohòlics anònims. Durant les infinites i sacrificades teràpies a las que van haver de sotmetre’s per deixar l’alcohol els van recomanar, per no recaure en el vici, que una bona solució seria allistar-se a l’exèrcit.

I és el que han fet els membres de The Efe Efe, però no a l’Armada espanyola o als Marines nord-americans, sinó que seran “soldadets de plom”, va afirmar Francis Fernández, amagant que van estar en tractament degut a la seva afició a la beguda, explicant que “és una disfressa que va sortir escollida entre les diferents propostes que van sorgir per ser una cosa senzilla i fàcil de treballar”.
No tenim clar si per representar bé la disfressa del Soldadet de Plom, tots el membres de la The Efe Efe s’amputaran una cama, perquè a aquest soldadet, protagonista d’un conte de Hans Christian Andersen, li faltava una cama.
I els Soldadets de Plom aniran en una carrossa engalanada “amb motius del conte, com un dau de lletres -on destaca la H d’Hospital, molt adient per si s’amputen una cama-, amb un vaixell de paper, que és on anava el soldadet i un ninot de grans proporcions representant al protagonista de la nostra disfressa”, va explicar Fernández.

Arribats aquest punt de l’entrevista Francis Fernández ens demana disculpes perquè li criden altres membres de la colla per fer-li una consulta sobre la carrossa. Moment que va aprofitar un altre dels components, Juan Caballero, per apropar-se a nosaltres per dir-nos “mira, la part més important de la decoració de la carrossa l’he fet jo, us ho dic per a que ho sapigueu, però per a que no n’hi hagin molts rotllos poseu que l’hem fet entre tots i ja està”.

Quan en Francis va tornar cap a nosaltres, Caballero es va allunyar posant-se el dit índex al llavis fent “sssssst”. “Tranquil”, vam pensar, el teu secret serà ben escampat.

Doncs això, que la carrossa de The Efe Efe ha estat decorada per tots els membres de la colla, però si guanya el premi a la millor carrossa realment serà gràcies a Juan Caballero.

Cal a dir, però, que en el treball previ a la decoració es va fer una remodelació a l’interior de la carrossa, tirant envans i construir uns altres per poder encabir la cuina, el WC amb dutxa, la sala d’estar i els respectius dormitoris, tant de matrimoni com per la mainada.

The Efe Efe no demana mai Barraca per la Festa Major, per tant les despeses se sufraguen entre els 27 Soldadets de Plom que enguany desfilaran amb aquesta colla “posant cadascú 150 euros, als que s’han d’afegir els 60 euros de la modista”, ens va  dir Fernández.

Per al cap de colla de The Efe Efe per a que el Carnaval de Roses fos encara millor “s’hauria d’augmentar la subvenció que reben les colles, en lloc de ser 250 euros hauria de rondar sobre els 400, perquè cada cop hi ha menys colles”. Tot i això considera que “el Carnaval ha millorat en qualitat però ha empitjorat en quan a quantitat”.

Gots reciclables

Pel que fa a la utilització de gots reciclables o d’un sol ús, Francis Fernández va afirmar que “encara no sabem que farem, si portar uns de plàstic dur posant el nom de cadascú, o utilitzar els d’usar i tirar, encara ho hem de decidir”.

Atractiu turístic?

“Sí que és un atractiu turístic el Carnaval de Roses, i és que ho ha de ser” va afirmar el cap de colla.

Cada any menys colles

Francis Fernández creu que un dels motius del perquè enguany hi ha menys colles inscrites a les desfilades “és perquè la subvenció no arriba per fer front al lloguer que es paga per la nau”.

La nau de les carrosses

“Si no existís aquesta nau no sabria la gent on ficar les seves carrosses, per tant, és molt important per al Carnaval”, va assegurar el cap de colla de The Efe-Efe, la qual té la seva carrossa en un tancat a l’aire lliure, que és on la treballen.