Suquet de peix de Rose

Es demana extremar les precaucions davant de l’elevat risc d’incendi durant el cap de setmana

Situació Meteorològica de Peril
Situació Meteorològica de Perill entre les 12 i les 18 hores d'avui dissabte

Interior ha emès una Prealerta del pla INFOCAT per l’alt risc d’incendi a partir d’aquest matí a diverses comarques

Situació Meteorològica de Peril
Situació Meteorològica de Perill entre les 12 i les 18 hores d’avui dissabte

Protecció Civil de la Generalitat ha emès una PREALERTA del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT pel risc d’incendi forestal que es preveu que sigui elevat a partir d’aquest matí a conseqüència de l’episodi de calor previst aquest cap de setmana, per la baixada d’humitats relatives i l’entrada de vent en algunes zones afegit a la gran mobilitat d’aquestes dates. Per la seva banda, davant l’augment del risc d’incendi, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, ha decidit incrementar les mesures restrictives a les comarques més afectades.

Els Bombers de la Generalitat mantindran el dispositiu habitual de campanya forestal amb el reforç, a cada demarcació, de les unitats de Punts de Trànsit i de columnes mòbils pel que fa a les dotacions terrestres. Així mateix, mobilitzaran els mitjans aeris per reforçar les zones amb previsió de major risc forestal, sobretot el sud de Tarragona.

El Servei Meteorològic de Catalunya manté vigent un Avís de calor per avui i demà

D’altra banda, Protecció Civil de la Generalitat recorda que hi ha vigent un Avís de Calor del Servei Meteorològic de Catalunya per al cap de setmana.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es pondran registrar temperatures màximes extremes, demà dissabte de forma generalitzada a tot Catalunya excepte al litoral. Diumenge es mantindrà l’episodi de calor però disminueix la seva intensitat i probabilitat.