Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Dia d’eleccions municipals a Roses a l’espera de quins seran els partits que pactaran per formar Govern

Eleccions municipals de Roses 2019
Els 8 candidats a l'alcaldia de Roses en el moment de votar

Tots els candidats tenen clar que cap partit assolirà la majoria absoluta per governar Roses en solitari i que serà necessari pactar per formar Govern per als pròxims quatre anys

Eleccions municipals de Roses 2019
Els 8 candidats a l’alcaldia de Roses en el moment de votar

A les eleccions generals de 2011 i a les de 2015, tots els partits polítics preveien que el que guanyés seria el que governaria Roses. Però, en cap de les dos comicis locals va ser així en no assolir cap la majoria absoluta, havent-hi de fer un pacte de govern per portar les regnes de l’Ajuntament. En els darrers quatre fins i tot, el pacte de Govern que es va fer no va donar per fer majoria i es va governar en minoria a Roses.

Però, en aquestes eleccions municipals de 2019, tothom té clar que per governar s’haurà de pactar. I ho tenen clar els electors i els candidats, als qual els hem seguit alhora d’anar a votar per copsar les seves sensacions en un dia tant assenyalat per a la democràcia, asseverant tots que qui governi Roses els propers quatre anys ho farà acompanyat d’un altre partit.
Les seves intervencions surten en l’ordre en el que els hem trobat.

El candidat de Lliures, Pere Gotanegra, que s’estrena com a candidat, el dia d’avui “és una aventura molt maca, i pel que fa als resultats hi ha alguna premsa que diu que en traurem de 0 a 1 a regidors, i el que puc dir és que hem treballat a consciència i ara li toca a parlar al poble”, assenyalant que “sens dubte, que a Roses, una població de menys de 20.000 habitants, es presentin 8 candidatures significa que per força s’haurà de pactar per formar Govern”

Per a l’alcaldable de Gent del Poble, Fèlix Llorens, que també s’estrena com a candidat polític, les seves sensacions “som bones perquè veiem molta gent participant en les votacions i esperem que els resultats siguin positius i que la gent ens faci un altre cop confiança per poder decidir el futur del poble els propers quatre anys”, indicant que “per formar Govern s’haurà de pactar, només queda saber quin partits seran”.

El cap de llista de Cs Roses, José Manuel Álvarez ha afirmat que “estem orgullosos de la feina que hem durant aquests darrers quatre anys, hem creat projectes des del carrer, hem treballat pels nostres veïns i no tinc cap mena de dubte que aquesta feina que hem fet de trepitjar el carrer per escoltar les necessitats dels veïns farà que Ciutadans estigui a dalt de tot”, i pel que fa al Govern creu també “que sí que hauran pactes, però nosaltres confiem en la feina que hem fet per formar part d’algun acord de Govern”.

Per a Manel Escobar, candidat del PPC Roses, “avui és un gran dia de la democràcia i aquestes són unes eleccions que més ens agrada als polítics i al ser unes votacions locals en les que es decideix, per tant, quines seran les persones que representaran al teu municipi per a que els propers quatre anys”. Escobar, que ja té experiència en formar pacte de govern, considera que “tot sembla indicar que hi hauran pactes per formar Govern com en les dues darreres legislatures i haurà pocs canvis en quant a la representació de cada partit”.

Un altre que s’estrena en la política com a candidat és l’alcaldable de SOMI, José Antonio Blázquez , el qual  ha assenyalat que “avui és un dia democràtic on els resultats de les eleccions faran que hi hagi pactes segur, perquè ningú traurà majoria absoluta de cap les maneres, i per nosaltres fer un regidor per ser-hi a dins i regular i fiscalitzar l’Ajuntament ja seria  un molt bon resultat”.

Per a en Joan Plana, cap de llista d’ERC-Ara Roses, “avui és el dia on els ciutadans de Roses poden expressar-se, poden votar per decidir quines candidatures prefereixen per governar l’Ajuntament els propers quatre anys”. I parlant de govern ha assegurat que “el panorama polític a Roses quedarà, previsiblement, força fragmentat i farà que la llista més votada tingui molta preeminència pel sistema electoral alhora de tenir alcaldia, per tant, qui serà l’alcalde/sa avui pot quedar, no definit, però si molt encarrilat per saber en les properes setmanes quin Govern tindrem a l’Ajuntament”

Olga Simarro, candidata del PSC Roses ha assegurat que “les sensacions que tenim, com la resta de partits polítics, són bones, però el que no sabem si aquestes es traduiran en un resultat positiu fins que no es tanquin els col·legis electorals”, remarcant que “majoria absoluta no la traurà ningú i partir de demà començarem a saber quin seran els partits que pactaran, perquè pactes segur que hi haurà per saber qui governa”.

Per últim, la candidata de Junts per Roses, Montse Mindan que ha estat l’última en votar, a les 12 del migdia, com fa quatre anys i ha afirmat que les sensacions que té “són d’incertesa, tothom diu que seran unes votacions molt renyides i ens toca esperar fins al vespre, i de moment estic contenta perquè està sent un dia que s’està desenvolupant amb normalitat i amb democràcia”. Mindan també assegura que es pactarà per governar perquè “a tot arreu hi haurà pactes, hi ha moltes candidatures, i a més candidatures més possibilitats que treguin un regidor, per tant es descarta la majoria absoluta i haurà, llavors, necessitat de pactes per governar.