Dia dur i interminable el que va patir en ‘Ferdy’ a la segona etapa del seu viatge solidari

De Roses a l'Ermita del Rocío, Almonte

'Ferdy' sopant una vedella amb bolets després d'haver patit una jornada en bicicleta esgotadora i interminable

El fort vent que es va trobar durant tot el dia el regidor d’Esports de Roses el va impossibilitar arribar a Ulldecona, on tenia previst fer nit en la segona etapa del seu viatge a benefici de la Fundació Roses Contra el Càncer

De Roses a l'Ermita del Rocío, Almonte
Ferdy’ sopant una vedella amb bolets després d’haver patit una jornada en bicicleta esgotadora i interminable

A les 7 i 10 del matí va sortir el regidor d’Esports de Roses, Juan M. Fernández, ‘Ferdy’ de Sant Boi de Llobregat en la que va ser la segona etapa del seu viatge solidari a benefici de la Fundació Roses Contra el Càncer, que està previst finalitzar el divendres 12 de maig al municipi d’Almonte, Huelva, on es troba l’ermita de la Verge del Rocío.

I si la primera etapa va ser molt plàcida, en la que va aprofitar per fer turisme per Barcelona a sobre de la seva bicicleta, aquesta ha estat tot el contrari, “crec que serà el pitjor dia de tot el viatge, perquè dubto que en tingui un tan de dolent i dur com aquest”, va assenyalar en ‘Ferdy’ un cop instal·lat a la habitació de l’Hotel Sancho, on es va parar a fer nit.

El motiu de la duresa de l’etapa ha estat que “des que he sortit i fins a les 5 de la tarda he tingut el vent que em bufava en contra o lateralment, de manera continua. I tot el dia, fotent-li nassos, he hagut de lluitar contra el vent, m’he hagut de parar moltes vegades per agafar aire i descansar, i en una bufegada el vent m’ha llençat contra el voral i m’ha bolcat el remolc i se m’ha obert la caixa, però per sort no s’ha fet malbé”.

Així, a causa del vent el regidor d’Esports de Roses no ha pogut cobrir el 190 km que separen les poblacions de Sant Boi de Llobregat (Barcelona) d’Ulldecona (Tarragona), com havia previst fer en aquesta segona etapa del viatge.  “No, no he pogut arribar, ha estat un dia esgotador i ja no podia més, així que quan he arribat a l’Hospitalet de l’Infant, tot i que encara hi havia llum natural, he decidit parar-me perquè estava rebentat i fet pols, i m’he quedat a uns 70 km abans d’arribar a Ulldecona, on havia previst fer nit”, va afirmar ahir Fernández, que entrava a l’habitació sobre gairebé a les nou de la nit, físicament esgotat, després d’uns 120 quilòmetres pedalant.

A una cinquantena de quilòmetres després de sortir de Sant Boi de Llobregat, en Ferdy va arribar a Calafell, i veient amb la força que bufava el vent va decidir parar-se a menjar, amb la qual cosa aconseguiria dues coses: la primera, la probabilitat que amainés el vent, i la segona, de ben segura, agafar forçes per si continuava bufant l’aire amb mala llet, que és el que malauradament va passar, per tant, “vaig treure fins l’últim gram l’energia que em van donar les faves a la catalana i els calamars a la planxa que em vaig cruspir”, va dir en ‘Ferdy’.

Energia que va tornar a recuperar a la nit a l’Hospitalet de l’Infant després de sopar un “bon plat de peus de porc de primer i vedella amb bolets de segon”.

I aquest matí, en ‘Ferdy’ ha sortit passades les 7 del matí amb el propòsit de recuperar la distància perduda ahir, per arribar des de l’Hospitalet de l’Infant fins a Sagunto, València, per la qual cosa haurà de fer, si el vent s’ho permet, uns 200quilòmetres en lloc dels 140 previstos inicialment.

Aquesta és la nova ruta de la tercera de les vuit etapes previstes de Roses a Almonte:

Hospitalet de l’Infant (Tarragona) – Sagunto (València) – 200 km aprox:

Hospitalet de l’Infant – L’Ametlla de Mar – El Perelló – L’Ampolla – L’Aldea – Amposta – Freginals – Les Ventalles – Ulldecona – Vinaroz – Peñíscola – Alcossebre – Oropesa – Benicàssim – Castelló de la Plana – Vilareal – Moncofar – Almenara – Sagunto.

Voleu col·laborar en la causa a l’igual que han  fet aquestes 40 entitats, empreses i ciutadans?

Totes les empreses, entitats i persones que vulguin col·laborar en el viatge solidari d’en ‘Ferdy’ a benefici de la Fundació Roses Contra el Càncer, ho poden fer comprant quilòmetres a 2 euros.

Les aportacions es poden fer amb un ingrés al compte bancari ES 3100810213330001631271 (fent constar “Viatge Solidari”) o com cada any, directament a la seu de la Fundació (c/ Pescadors, 13) o bé a la Drogueria Ferdy (Gran Via Pau Casals, 167) de Roses.

EMPRESES i PERSONES COL·LABORADORES DEL TERCER VIATGE SOLIDARI D’EN ‘FERDY’
Baldrick & Munitz S.L. Xavi Buixò
Hotel Casa del Mar Carles Fortiana
Club Ciclista Roses Andrés Rodríguez (Boquerón)
Lídia Espigol Família Mayoral
Miguel Ángel Fernández Joanet Gracia
Pilar Hérnandez Mª Carmen Alonso
Pere Juanola Francis Fernández
Anònim Aurel Ratrojo
Restaurant Santa Llúcia Joan Ripoll
Roses Exprès Anònim
Farmàcia Marta Bosch Sara Guez
Reformas José Maria Fernández José Mª Velasco
Francesc Ferrer Família Alabert Marcó
Motos Soler Restaurant Caimán
Nautilus Submarino Calzados Montse
Peixos Marplà Clara López Navalón
Construcciones Quintana Auto Peira
Germans Cañada Piscines Gutiérrez
Las Golondrinas José Fernández
Roses Retolació Bicis a Punt
VILADEROSES.CAT publicarà la crònica diaria d’aquest tercer viatge solidari d’en Ferdy en bicicleta a favor de la Fundació Roses Contra el Càncer