La DO Empordà assoleix el 2015 un nou rècord de vendes

DO Empordà

Representants de la DO Empordà amb la nova imatge de l'entitat

La Denominació d’Origen empordanesa al 2015 va tancar un dècada de creixement continu de vendes

DO Empordà
Representants de la DO Empordà amb la nova imatge de la Denominació d’Origen

Un any més, els cellers de la DO Empordà van tancar el 2015 amb un nou rècord de vendes. Al llarg de l’any passat, els 51 cellers de la denominació empordanesa van vendre 5,6 milions d’ampolles a tot el món. Aquestes dades representen un increment del 5% respecte als 5,3 milions d’ampolles venudes el 2015.

Els resultats del 2015 confirmen la tendència a l’alça en la comercialització dels vins empordanesos dels darrers anys. En la última dècada, les vendes dels cellers DO Empordà no han parat de créixer i han mantingut creixements durant deu anys consecutius. Els bons resultats dels 2015 representen una nova fita pels cellers empordanesos que, gràcies al seu esforç, continuen millorant els seus resultats malgrat el descens mundial en el consum de vi registrat en els darrers anys.

Per tipus de vi, el negre continua sent la varietat més venuda amb 3’2 milions d’ampolles el 2015, amb un increment del 2% respecte a l’any anterior. El vi blanc es manté al voltant de les 1’4 milions d’ampolles venudes, mentre que el vi rosat arriba a les 767.400 unitats, un 8% més que el 2014. Les vendes de vins dolços són les que experimenten un major creixement amb un 39% i sobrepassen per primer cop les 100.000 ampolles venudes.

Un 14% de les vendes s’exporten a una cinquantena de països Al llarg de l’any passat, 764.617 ampolles amb el logotip de la DO Empordà es van destinar a l’exportació. Aquestes dades representen un percentatge del 14% de totes les vendes de la denominació, una dada que s’ha mantingut estable en els darrers anys. Els principals importadors del vins empordanesos continuen sent els Estats Units, amb 120.685 ampolles; Suïssa, amb 96.139 unitats; Canadà, amb 84.502 unitats, i Alemanya, amb 75.294 unitats. En conjunt, els cellers empordanesos exporten el seus vins a prop d’una cinquantena de països.

Reconeixement a la qualitat

La decidida aposta dels cellers empordanesos d’oferir vins de qualitat amb personalitat pròpia ha estat un dels factors que més ha contribuït a l’augment de vendes els últims anys. Al llarg de l’any passat, els vins de la DO Empordà van continuar rebent guardons i premis nacionals i internacionals que confirmen la feina feta. El darrer exemple són els resultats assolits al Concurs Internacional Grenaches du Monde, celebrat el passat mes de febrer. Per primera vegada, la DO Empordà va ser la denominació que va aconseguir més medalles d’or, superant totes les denominacions de diversos països que participen en aquest prestigiós concurs.

Nova imatge més moderna i inspirada en el paisatge agrícola empordanès

El Consell Regulador de la DO Empordà acaba d’estrenar una nova imatge, més moderna i dinàmica, que està inspirada en el paisatge agrícola empordanès i en els seus colors. La nova imatge reprodueix les quadrícules irregulars dels camps de l’Empordà i incorpora la paleta de colors del paisatge empordanès amb tons terra i el blau del cel i del mar. La nova proposta vol posar en valor el patrimoni natural, social i econòmic de l’activitat agrícola a l’Empordà i posar de manifest com la natura i l’esforç de moltes generacions de pagesos han creat un paisatge únic.

Resum dades estadístiques 2015 
Registre total de cellers inscrits   51
Altes registre cellers inscrits 2015  1
Baixes registre cellers elaboradors inscrits 2015  0
Superfície de vinya inscrita         1.786 ha
Elaboració vi emparat verema 2015 57.941 Hl
Total vi elaborat verema 2015 62.041 Hl