Earth Wind & Fire Experience amb Al McKay fan de la Ciutadella de Roses a Sons del Món una gegantina pista de ball

Festival Sons del Món
Els Earth Wind & Fire Experience amb Al McKay ahir a Sons del Món

La gran veu de la cantant rosinca Ariadna Vierya va omplir el Village de Sons del Món abans del concert de Earth Wind & Fire

Gairebé 2.000 persones que ballaven a la disco durant la dècada dels 70 i principis dels 80, uns anys que ja no tornaran, es van presentar ahir a la Ciutadella de Roses amb ganes, més que sobrades, de tornar a ballar al ritme de funk, soul, música disco i de jazz interpretada per Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience provocant, d’aquesta manera que l’auditori de Sons del Món al recinte emmurallat esdevingués per estones (depenia del tema interpretat) en una gegantina pista de ball.

Des dels primers acords de Serpentine Fire el públic ja va començar a moure l’esquelet rememorant uns temps en el que molts dels assistents eren, en uns anys que ja no tornaran, “els putus amos” de la pista de ball. Hi havia persones que, fins i tot, semblaven posseïdes per l’esperit del funk, perquè… No podien parar de ballar!

Els Earth, Wind & Fire Experience, composat per ni més ni menys que 14 músics i, entre d’ells, Al McKay, que al mig de l’escenari amb la seva guitarra va justificar el perquè dels 6 premis Grammys que ostenta en el seu palmarès.

És evident, que la majoria de la gent que va ballar a Sons del Món no ho va fer amb la mateixa energia (o sí) que fa ara 40-50 anys, potser per això, quan es portava una hora de concert, els Earth, Wind & Fire van oferir una seqüencia de solos instrumentals per tant que el respectable agafés oxigen o també perqu pogués anar al Village a refrescar-se amb una cervesa ben fresca (o, perquè no, amb una mica d’aigua), ja que no es podia entrar beguda a l’auditori del concert.
Van ser ben bé quasi dues hores de concert que va tenir com a traca final la interpretació dels hits September, Boggie Wonderland i Let’s Groove Tonight, aquestes dues últimes corresponents als bisos demanats pel respectable.

Ara, el dia després del concert, segurament que els peus de molts dels assistents d’ahir a la Ciutadella de Roses encara continuen ballant.

Una veu increïble, la d’Ariadna Vieyra, en un escenari fantàstic, la Ciutadella

Festival Sons del Món
Ariadna Vieyra i Xavi Masó durant el concert que van oferir ahir al Village de Sons del Món

La jove cantant Ariadna Vierya va ser el tercer talent musical de Roses que va oferir un concert al Village de Sons del Món, després de les actuacions de Madamme Mustash i Delpuerto.

Una oportunitat única que l’organització del Festival ha volgut donar en els seu 15è aniversari, i en el segon any que se celebra de manera exclusiva a la Ciutadella de Roses, l’oportunitat de promocionar-se davant un públic provinent de tot arreu que assisteix al Sons del Món.
Els de casa, els d’aquí, els de Roses, ja coneixem el talent que atresora l’Ariadna com a cantant, de la seva potent veu, però segur, no, el següent, que més d’un del públic es va quedar gratament sorprès de la increïble, reiterem, veu de l’Ariadna Vieyra, la qual, acompanyada del guitarrista Xavi Masó, va oferir durant gairebé una hora un repertori de temes propis, com el recentment estrenat Si fossis el primer, barrejats amb tributs de cantants internacionals, com Steve Wonder, del qual va interpretar un dels seus temes llegendaris en agraïment al seu pare, Pablo Vieyra, “que m’acompanya i s’encarrega de la logística de tots els meus concerts”. Com agraïda es va mostrar “amb Sons del Món per deixar-me cantar en un escenari tant fantàstic com el Village en el marc de la Ciutadella de Roses”.