Mes de paraules

El càmping Salatà de Roses ha estat guardonat per dur més de 10 anys el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental

Fomentar el reciclatge entre els usuaris dels càmpings
Turistes en un càmping de Roses gaudint d'una paella

El Cala Llevadó de Tossa de Mar, el Cala Gogó de Calonge, la Laguna de Castelló d’Empúries i Les Medes de l’Estartit també han estat premiats

El càmping Salatà de Roses
El xiringito del càmping Salatà de Roses durant la celebració d’una fideuada entre els seus clients

Un total de 5 càmpings gironins han estat reconeguts per dur més de 10 anys el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental. Els càmpings Salatà de Roses, Cala Llevadó de Tossa de Mar, Cala Gogó de Calonge, Laguna de Castelló d’Empúries i Les Medes de l’Estartit han rebut un reconeixement per disposar durant més de 10 anys del Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental ( DGQA). D’aquesta manera la Generalitat reconeix l’esforç dut a terme per aquests establiments a l’hora d’avançar de forma voluntària en el seu compromís ambiental.
En total l’han rebut 11 càmpings catalans.

A més, Les Medes ha estat reconegut per ser el primer càmping català en rebre aquest Distintiu.

El president de l’Associació de Càmpings de Girona i gerent del càmping Salatà de Roses, Miquel Gotanegra, ha destacat que el reconeixement “demostra la sensibilitat de l’empresari gironí envers la sostenibilitat i el medi ambient”. Segons Gotanegra “aquí hi ha una voluntat de la direcció del càmping i de tot l’equip per la constància durant deu anys de mantenir aquests distintius que requereixen una avaluació constant i una feina del dia a dia”.

L’acte d’entrega del guardó es va celebrar el passat 5 de desembre al CaixaForum de Barcelona, coincidint amb la celebració dels 20 anys de la creació del Distintiu. L’etiqueta va néixer amb la voluntat de ser una marca d’innovació que posa en valor l’ecoeficiència i la responsabilitat ambiental de les empreses, més enllà dels establerts com a voluntaris.

A l’acte hi va assistir el secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Enric Llebot, i la Directora General de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran. Farran va fer un repàs de la trajectòria del guardó i va destacar la importància de la innovació. Durant la celebració l’ investigador de l’ICTA-Universitat Autònoma de Barcelona, el doctor Joan Rieradevall, va dur a terme una ponència amb el títol ‘Ecoinnovació’ durant la qual va il.lustrar com la innovació i l’element ECO sóo,n presents en el dia a dia d’una manera transversal. A més, es van donar a conèixer alguns casos pràctics per part d’empreses representatives de diverses categories del Distintiu: el càmping Les Medes a ‘Càmpings’; Taxis TMB a ‘Vehicles’; TRES Comercial a ‘Productes i sistemes d’estalvi d’aigua’; i Caixa Bank a ‘Oficines amb atenció al públic’.

El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat va expressar la seva voluntat d’aconseguir que en un futur no siguin necessàries les etiquetes ja que , al seu entendre, “voldrà dir que els objectius mediambientals s’hauran assolit”.