El campió rosinc de Taekwondo, Joan Jorquera, guanya l’Open Internacional de les Illes Canàries

Joan Joquera

Joan Jorquera, campió del III Open Internacional de la Comunitat Valenciana

Joan Jorquera va demostrar anar amb pas ferm rumb al campionat d’Europa de Taekwondo després de guanyar, ahir, l’Open Internacional ‘Hodori’ de les Illes Canàries

Joan Joquera
Joan Jorquera, campió de l’Open Internacional ‘Hodori’ de Taekwondo de les Illes Canàries

Joan Jorquera es va presentar, juntament amb al cos tècnic del TKD Joan’s de Roses, a les Illes Canàries per disputar l’Open Internacional ‘Hodorí’ de Taekwondo. Un certamen que el seu ‘coach’, Marcos Miranda, havia previst com a preparació i pas previ a la disputa del Campionat d’Europa de Taekwondo, que se celebrarà a Romania el proper mes d’agost.

Les seves estadístiques com a lluitador de taekwondo, 114 combats guanyats amb només 12 anys, no passen desapercebudes per a ningú dels seus rivals. I tots busquen l’antídot a la seva tècnica per aconseguir guanyar-li. De moment, sense èxit.

I Joan va començar la competició amb la sort dels campions, ja que el va guanyar sense lluitar per la incompareixença del seu rival.

Seria en el segon, ja en semifinals, quan el jove rosinc es va estrenar sobre el tatami canari. I ho va fer amb contundència. Va passar per sobre del seu rival, el jove Jerome Martínez, amb un marcador prou clarificador de la seva superioritat: 17-5.

A la final es va enfrontar amb un esportista local, el canari de descendència britànica, Jordan Lagdon. Un jove idolatrat pel seu públic al ser el taekwondista més rellevant de les Illes Insulars.

L’esperada final portava a enfrontar-li al campió canari i medallista nacional Jordan Lagdon, de descendència britànica i un competidor molt dur i fort físicament.

El canari, idolatrat pel seu públic al ser el competidor més rellevant del panorama esportiu de la categoria en les Illes Canàries. Però la afició local haurà d’esperar un altre combat per celebrar una victòria del seu taekwondista preferit, perquè Jorquera el va derrotar amb un marcador, també prou contundent: 16-7.

Amb aquests dos triomfs que el van portar a conquerir l’Open ‘Hodori’, Joan Jorquera ,va deixar palés que el seu talent va més enllà de la seva capacitat tècnica o tàctica. Sempre sap adaptar-se-se a les situacions que se li presenten en cada moment. I ho fa gràcies a la seva capacitat de superar qualsevol situació d’estrès o pressió, gràcies al control anímic i mental que, sens dubte, posseeix. Un control sobre les seves emocions que el converteixen en un competidor excepcional.

El seu pare i responsable del TKD Joan’s, Joan Jorquera, a banda de les aptituds del seu fill per practicar el taekwondo, no s’oblida de les entitats rosinques que el donen suport per a que el jove Joan, pugui progressar en aquest esport, “sí, volem agrair en aquesta ocasió, la iniciativa de la cafeteria ‘La Bahía’, que gràcies a la seva ajuda hem pogut assistir a aquest Open, un pas necessari per a la preparació del campinat europeu”, va assenyalar.