Nadal a Roses

El Carnaval de Roses anava molt bé, fins que l’alcohol ho va espatllar

L’ambulància de la Creu Roja es va haver d’emportar a uns joves del Carnaval de Roses a causa de la ingestió excessiva  d’alcohol

Carnaval de Roses 2014La desfilada va ser genial. El sol lluïa al cel, milers de persones, entre rosincs i visitants, es van concentrar a l’Avinguda de Rhode per veure la desfilada. Una passada que va ser genial.
Però un altre cop, l’excés, suposem, d’alcohol, va espatllar una de les festes més boniques de la demarcació de Girona.
Va ser al port pesquer, on estacionen les carrosses per dinar després de la passada.

Podem assegurar que aquest diari digital no va a la recerca de joves que han abusat de l’alcohol o altres substàncies. Les imatges que il·lustren aquesta informació van succeir a 10 metres de la colla on anem durant el Carnaval, mentre dinàvem. Va ser a tocar a la planta d’envasat i filetejat del port pesquer.

Mentre gaudíem de l’àpat, gaudir és un dir, els joves van passar un darrera l’altre. Mentre l’ambulància s’emportava al primer, va aparèixer el segon. La intoxicació del segon era greu. Molt greu. Fins al punt que el jove va perdre el coneixement mentre s’esperava l’arribada, un altre cop, de l’ambulància.

No sabem de qui és la culpa d’aquestes situacions. Però en tots els casos que hem vist durant aquest carnaval, ens han afirmat que tots els joves són majors d’edat. Vam parlar amb els responsables de les diferents colles, i es van  assegurar que a aquests joves no se’ls ha servit més alcohol del compte en les seves carrosses. Ho creiem, ja que hem pogut confirmar que n’hi ha colles que l’administren com si fos or.

Tot i els esforços de l’Ajuntament fent campanyes de sensibilització contra l’abús d’alcohol i l’ús d’altres substàncies, hi ha joves que encara no entenen el perill que suposa per la seva salut, i potser el seu futur, abusar de la beguda.

Carnaval de Roses 2014En el cas de la intoxicació de la noia de divendres en el mateix port, per exemple, ens van dir que ja feia estona que no se li servia més beguda. I precisament a aquesta noia la vam trobar, ahir diumenge, amb dos ‘cubates’ a la mà. Suposem que un d’ells seria d’una altra persona, perquè sinó…

Però l’alcohol està a tot arreu i tothom es coneix, té amics en altres colles, ‘i sinó em serveixen aquí me’n vaig allà’, deuen pensar els joves. Beuen com si l’alcohol s’acabés per sempre, i no s’acaba.  Podran estar tota la vida, si volen, bevent alcohol. No és necessari beure-li-ho tot en un dia.

El Carnaval de Roses, per aquests joves que vam veure, anava molt bé, però l’alcohol, suposadament, ho va espatllar.

Potser la solució seria no servir alcohol en cap de les passades. Potser. Però és evident que així no aconseguirem treure l’estigma de ‘barra lliure’ que té el Carnaval de Roses.

El Carnaval som tots. I tothom podem fer que la festa de disfresses de Roses sigui la més gran i important de la demarcació de Girona.

Només depèn de nosaltres.