Mes de paraules

El Consell Comarcal coordina un projecte internacional que recomana noves actuacions d’inserció laboral en col•lectius de risc

Certificat d'Acollida
Els/les immigrants hauran de superar un curs de català i castellà per obtenir el Certificat d'Acollida

Les noves actuacions sobre inserció laboral en col·lectius de risc es van presentar a la ciutat belga d’Anvers

Noves actuacions inserció laboral col·lectius de riscEn una conferència impartida tot just abans de les festes de Nadal a la ciutat belga d’Anvers es va presentar el document de recomanacions i principis d’actuació per a la definició d’estratègies sostenibles i inclusives, i polítiques d’ocupació per a població d’origen immigrant i d’ètnia gitana.

L’escrit, coordinat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà i la Universitat de Làtvia, ha estat elaborat a partir dels coneixements i experiències generats durant els tres anys de durada del projecte i compren una síntesi dels principals resultats i aprenentatges generats en el marc del projecte en l’àmbit de les polítiques d’ocupació adreçades a la població d’origen immigrant i d’ètnia gitana.

I amb aquest propòsit el document contempla noves propostes d’abordatge a les problemàtiques d’inserció laboral dels col·lectius en risc d’exclusió basades en un enfocament més integral i inclusiu per fer front als reptes plantejats en aquest àmbit.

En aquest sentit, la informació sobre les recomanacions i principis d’actuació en inserció laboral en col·lectius de risc final pretén compartir amb la resta d’autoritats locals, decisors polítics i agents que intervenen en les polítiques d’inclusió social i ocupació els aprenentatges generats a partir de la col·laboració entre els socis dels projecte a partir dels principals obstacles i els reptes plantejats en aquest àmbit d’intervenció.

Les recomanacions i principis d’actuació del projecte Labour Plus es poden consultar online a través de la versió reduïda i de la versió completa. El projecte Labour Plus, cofinançat per la Unió Europea (Interreg IVC), està integrat per 11 socis i ha tingut com a finalitat intercanviar experiències a nivell europeu i dissenyar una eina d’integració laboral per millorar la situació sociolaboral de la població d’origen immigrant.