Mes de paraules

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà fa balanç del projecte Prospectsaso

Projecte Prospectsaso
Foto: CCAE

El projecte Prospectsaso ha permès reforçar la professionalització de l’àmbit social i sanitari en l’espai transfronterer franco-català i la seva extensió a les àrees de Barcelona i Toulouse

L’Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha format part del partenariat del projecte Prospectsaso, Prospectiva transfronterera sanitària i social,  que s’ha desplegat en el període 2016-2020 i que ha estat liderat per la Universitat de Perpinyà. Aquest projecte ha comptat amb un 65% de finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), a través del programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

Amb la voluntat de recollir els principals resultats, aprenentatges i coneixements generats per aquest projecte, l’àrea de Benestar ha editat un document de balanç  que recull les principals reflexions dels diversos professionals  dels equips que hi han participat.

El projecte Prospectsaso ha permès reforçar la professionalització de l’àmbit social i sanitari en l’espai transfronterer franco-català i la seva extensió a les àrees de Barcelona i Toulouse a partir d’un treball en xarxa fet entre diferents socis.

La finalitat del projecte ha estat millorar el coneixement sobre la realitat social i sanitària transfronterera i els efectes frontera en públics més vulnerables (persones en situació de risc d’exclusió social, infants en risc, persones en situació de discriminació, persones grans o persones amb diversitat funcional, persones migrades, entre d’altres), per tal de respondre adequadament a les necessitats socials que presenta el nostre territori.

Amb aquesta finalitat, el projecte ha reforçat l’intercanvi de coneixement entre socis, ha permès reflexionar sobre problemàtiques socials emergents en el territori transfronterer i compartir bones pràctiques i metodologies de treball entre professionals de la intervenció social i sanitària.

Diversos equips de l’Àrea de Benestar han liderat activitats del projecte centrades en la capacitació parental i les famílies, en la prevenció del maltractament en les persones grans i en l’acollida de les persones d’origen migrant.