El Consell Comarcal de l’Alt Empordà torna a ser reconegut per la seva gestió de la recollida selectiva

'Pajaritas Azules'

Tots els premiats amb el guardó de 'Pajaritas Azules' per la seva gestió en la recollida selectiva

L’ens comarcal ha estat guardonat amb tres ‘Pajaritas Azules’, el que suposa una millora de la qualificació assolida l’any passat

'Pajaritas Azules'
Tots els premiats amb el guardó de ‘Pajaritas Azules’ per la seva gestió en la recollida selectiva

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà, després que l’any passat ja fos premiat, ha tornat a ser reconegut per part de l’Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró (ASPAPEL), dins el programa ‘Tu Papel 21, Municipios’ d’ASPAPEL, amb el qual es premia l’excel·lència en la gestió de la recollida selectiva de paper i cartró, la consolidació del cicle sostenible del paper i l’esforç en la millora contínua.

Des de l’àrea de Medi Ambient, s’ha participat en la segona edició d’aquest programa, sense cap cost per l’ens comarcal, facilitant a ASPAPEL tota la informació relativa a la gestió que es realitza amb els residus de paper i cartró, la qual s’avalua a través de diferents indicadors, identificant els punts de millora que progressivament es poden anar corregint.

L’avaluació analitza 21 indicadors, distribuïts en cinc apartats: recollida del contenidor blau, recollides complementàries, informació i conscienciació ciutadana, regulació i planificació i resultats i traçabilitat fins al reciclatge final. Cada indicador es valora amb un barem i la puntuació màxima que es pot aconseguir és de 100 punts. Si bé l’any 2017 es van obtenir 68 punts, enguany s’han augmentat dues unitats, situant-se als 70 punts, a partir dels quals ja s’atorguen les tres ‘Pajaritas’.
De Catalunya també s’han guardonat amb tres Pajaritas a l’Ajuntament de Lleida, amb dos a l’Ajuntament de Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Reus i el Prat de Llobregat, i amb una Pajarita a Eco-Equip de Terrassa. El lliurament de les ‘Pajaritas Azules’ 2018 va tenir lloc el passat dijous 15 de març a Madrid.

La certificació d’aquest programa permet auditar el servei i obtenir un millor control de la gestió del paper i cartró, el que serveix per augmentar la qualitat i eficàcia del treball que es desenvolupa en aquesta matèria, i, per tant, les administracions sotmeses a aquest control poden mantenir, incrementar o perdre aquest reconeixement traduït en ‘Pajaritas Azules’.